BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Soğuk ve yağışlı havalar yerine pastırma sıcakları kapıda 

Soğuk ve yağışlı havalar yerini sıcaklara bırakıyor! Tarih verildi, pastırma sıcakları kapıda 

19 Ekim 2023
Soğuk ve yağışlı havalar yerine pastırma sıcakları kapıda 

Yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havaya kısa bir mola pastırma sıcakları geliyor. Artan sıcaklıklar cumadan itibaren 4 gün boyunca etkisini gösterecek. 
Soğuk ve yağışlı havalar yerini sıcaklara bırakıyor! Tarih verildi, pastırma sıcakları kapıda 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 il için turuncu 1 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yarından (20 Ekim) itibaren etkisini yitirecek soğuk havaların ardından sıcak havalar etkisini gösterecek. Pastırma sıcakları denilen bunaltan sıcaklıkların kaç gün etkili olacağı da belli oldu.  NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Yağışın ardından sıcaklıklar yükselecek. yarından itibaren lodosla birlikte megakentte 4 gün "pastırma yazı" yaşanacak." bilgisini verdi. 

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kayseri, Sivas ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. 


ORTA VE DOĞU KARADENİZ’DE SAĞANAK UYARISI
Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağı ve yarın (19.10.2023 Perşembe) günü sabah saatlerine kadar Ordu ve Giresun'da, öğle saatlerine kadar Trabzon ve Artvin'de kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ve kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Soğuk ve yağışlı havalar yerini sıcaklara bırakıyor! Tarih verildi, pastırma sıcakları kapıda 

İSTANBUL’DA HAVA NASIL OLACAK? 
İstanbul'da hava yeni̇den açıyor, sıcaklık 21 derece. Sonraki̇ günler yaz havasında geçecek.
Başkent'te artık güneş görülüyor, Ankara öğle 18, gece 8 derece. İzmi̇r güneşli̇ 24, Bursa 21, Antalya 26 derece.
Marmara'da Perşembe güneş görülecek, rüzgar duruluyor. Edi̇rne ve Balikesi̇r 22, Kocaeli̇ 21 derece. Cumadan i̇ti̇baren lodosla sıcak hava geliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.