BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Temassız kart kullananlar Dikkat ! Bu yöntemle binlerce liranız gasp edilebilir!

Pandemiyle birlikte kredi kartlarında kullanılmaya başlanan temassız özelliği birçok kişinin başına bela oldu. Bu kez de bir kişinin binlerce lirası farkında bile olmadan gasp edildi. 

16 Ekim 2023
Temassız kart kullananlar Dikkat ! Bu yöntemle binlerce liranız gasp edilebilir!

Avcılar Denizköşkler Mahallesi’nde bir markete giren ve kendini Ürdünlü olarak tanıtan bir kişi, market sahibi Özgür Duman ve arkadaşlarıyla biraz konuştuktan sonra pasaportunu yanında getirmediğini söyleyerek oradan ayrıldı.

BİNLERCE LİRA ÇEKİLDİ
Bu arada Duman’ın arkadaşlarından birinin kredi kartına yurt dışından 5 bin TL’lik bir işlem yapıldığına dair mesaj geldi.

Kartından hiçbir şey almadığı halde para çekildiğini anlayan genç, hemen bankayı aradı ve banka görevlisi ‘şüpheli işlem’ başvurusunda bulundu.

Banka bu işlemi araştırmaya başladı ve paranın çekildiği zaman dilimi belirlendi. Marketin güvenlik kamerası görüntülerine bakıldığında, mesajın geldiği anda bel çantalı şüphelinin, kart sahibine yakın durduğu fark edildi.

YAKAYI ELE VERDİ
Özgür Duman’ın babası Ramazan Duman, markette kasa başındayken cuma günü aynı kişinin yine geldiğini gördü. Aradıkları şahsın yeniden ortaya çıktığını anlayan Duman, şüpheliden çantasını açmasını istedi.


Çantadan pos cihazı çıkan şüpheli, internet üzerinden sipariş aldığını ve ödemeleri bu cihazla yaptığını iddia etti. Ancak güvenlik kamerası kayıtlarıyla birlikte gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

Ramazan Duman, yabancı uyruklu bu kişinin teknolojik bir yöntemle yanına yaklaştığı kişinin kredi kartından para çektiğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.