BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

2 terörist, YSP'li milletvekilinin aracında çıktı

Sınır ötesine kaçmaya çalışan 2 terörist, YSP'li milletvekilinin aracından terörist çıktı 

14 Ekim 2023
2 terörist, YSP'li milletvekilinin aracında çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 bölücü terör örgütü üyesi ile örgüte katılacağı değerlendirilen 1 şüphelinin yakalandığını açıkladı. 2 kişinin de Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. ve şoförü tarafından getirildiğinin tespit edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, milletvekili hakkında soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini bildirdi. Milletvekilinin şoförü ise tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'da sınır dışına kaçmaya çalışan bir terörist ile, örgüte katılması planlanan bir şüphelinin yakalandığını bildirdi. Yakalanan zanlıların iş birlikçilerinin ise Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. ile onun şoförü Y.N. sayesinde şehre getirildiği ortaya çıktı.


KİMLİKLERİ VE İŞ BİRLİKÇİLERİ TESPİT EDİLDİ
Sosyal medya hesabından operasyonla ilgili detayları paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi: "Ağrı İl Jandarma Komutanlığımızca Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyon kapsamında, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ve 1 BTÖ'ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs yakalanarak tutuklandı. BTÖ'nün kırsal kadrosuna katılım yapacağı değerlendirilen her iki şahsın da kimlikleri ve arkasındaki iş birlikçileri tespit edildi.

MİLLETVEKİLİ KENDİ ARACINI TAHSİS ETMİŞ
BTÖ Mensubu terörist Hazal Karabey ve BTÖ'ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs ise R.T. PTS kayıtları ve KGYS kameralarında yapılan kontrollerde ise: Her iki şahsı da Ağrı'ya getiren aracın, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu; tutuklanan şahısları, söz konusu milletvekilinin şoförü ile birlikte kendisinin getirdiği tespit edildi. Şoför Y. N. tutuklandı.

SORUŞTURMA EVRAKI GÖNDERİLDİ
Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. hakkında ise soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.