BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndan Filistin açıklaması:

- İl Başkan Yardımcısı Ali Deresoy: - "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir" 

12 Ekim 2023
AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndan Filistin açıklaması:

KONYA (AA) - AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ali Deresoy, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi için uluslararası toplumu gerekli adımları atmaya davet etti.

Deresoy, AK Parti Konya İl Başkanlığında, İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Dünya'nın, İsrail tarafından Gazze şeridine yönelik ablukasının altında yaşayan masum sivillerin acılarını gördüğünü aktaran Deresoy, "İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir." dedi.

Deresoy, Gazze şeridinde yaşayan insanların, temel ihtiyaçlarının sınırlandığını, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Gazze'deki ibadethaneler, hastaneler ve okulların acımasızca vurulduğunu anlatan Deresoy, şöyle devam etti:

"Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir."

Deresoy, sivil yerleşim yerlerinin hedef alınmasını doğru bulmadıklarını, abluka uygulamasının savaş ahlakına uymadığını ve sivilleri cezalandırmanın kimseye bir şey kazandırmadığını kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.