BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRDE *PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONULU PANEL TERTİP EDİLDİ*

 

03 Ekim 2023
SEYDİŞEHİRDE *PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONULU PANEL TERTİP EDİLDİ*

Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçemiz Müftülüğünce “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu panel gerçekleştirildi. Diyanet işleri Başkanlığı tarafından bu yılki Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri haftalarının ortak konusu "Peygamberimiz, İman ve istikamet” olarak belirlenmişti.

Belediye düğün salonundaki program İstiklal Marşı’mızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program İlçe Müftüsü Adem Bebek’in günün anlam ve önemine dair yaptığı açış konuşmasından sonra okunan İlahi ile devam etti.

Oturum başkanlığını Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge’nin yaptığı panelde Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Acar ve Yazar Ali Erkan Kavaklı panelin sunumunu gerçekleştirdiler. “Kulun kalbi düzgün olmadıkça imanı düzgün olmaz. Dili düzgün olmadıkça da kalbi düzgün olmaz.”; “Çevresindeki insanların şerrinden emin olmadığı kimse cennete giremez” hadislerinden hareketle sunumunu gerçekleştiren Acar’dan sonra “Eğitimde Hz. Muhammed (s.a.s.) Modeli; En Çok Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (s.a.s.)” konulu sunumuyla Kavaklı insanları olumlu yönde değiştirebilmek için onların kalbine girmeniz gerekiyor, kalbine girmediğiniz insanları etkileyemezsiniz” mesajlarını verdiler. Gayet canlı, örneklendirmelerle yapılan sunumlar dinleyiciler tarafından ilgi ile takip edildi.

Programa İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı  Mehmet Tutal ve İlçe Müftüsü Adem Bebek ,Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, gençler ve vatandaşlar katıldılar.

Haftanın hayırlara vesile olmasını dileriz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.