BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kaçak göçmenlerle ilgili yeni uygulama başlıyor! Bakan Yerlikaya resmen duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 bin 875 düzensiz göçmenin deport edildiğini, vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancının da uçağa bindirildiğini açıkladı. Yerlikaya ayrıca yeni bir uygulamanın başlatılacağını da duyurdu. 

27 Eylul 2023
Kaçak göçmenlerle ilgili yeni uygulama başlıyor! Bakan Yerlikaya resmen duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

1 Ekim'de Bursa, Adana, İzmir ve Ankara'da mobil göç nokta uygulamasının başlayacağından söz eden Yerlikaya, "Toplam 50 araç ile mobil göç noktası oluşturulacak. 1 Kasım'da toplam 153 mobil göç noktası aracı ile 30 büyükşehirde düzensiz göçle mücadele çalışmaları sürecek. 1 Aralık'tan itibaren bütün şehirlerde mobil göç noktalarımız olacak." dedi.

Düzensiz göçmenlerin ağırlıklı olarak hangi ülkelerden geldiğine ilişkin soruya yanıt veren Yerlikaya, "Ağırlıklı olarak, Afganistan, Pakistan, Özbekistan, İran hududundan gelenler." ifadelerini kullandı.

Denetimlerin devam edeceğinden de söz eden Yerlikaya, "Futbol müsabakaları dahil olmak üzere her yerde kimlik kontrolü yapacağız. Ama bir turisti veya ikamet izni olan bir yabancıyı üzerinde kimlik veya pasaportu yok diye alıp, geri gönderme merkezine götürmeyeceğiz." diye konuştu.

97 BİN 363 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

1 Haziran- 22 Eylül tarihleri arasında 97 bin 363 düzensiz göçmen yakaladıklarını ifade eden Bakan Yerlikaya, uçakla ülkesine kendiliğinden dönüş yapan düzensiz göçmen 105 bin 488, vizesi ya da ikamet izni biten 42 bin 875 düzensiz göçmenin de deport edildiğini dile getirdi.

Diğerlerinin işlemlerinin devam ettiğini açıklayan Yerlikaya, sınırda 70 bin 796 düzensiz göçmenin de engellediğini duyurdu.

EMNİYETİN ÇETELERE YÖNELİK SON OPERASYONLARI

Yerlikaya, "Suçlularla mücadeleyle ilgili daha sonra yapacaklarımızı duyduktan sonra çok şaşıracağız. Varsa bir suçlu onu yakalayacağız, adalete teslim edeceğiz başka çaresi yok." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.