BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Arda Durana Çarpan Şoför "Kör nokta’ dedi serbest bırakıldı

 

26 Eylul 2023
Arda Durana Çarpan Şoför "Kör nokta’ dedi serbest bırakıldı


Seydisehir Gökhüyük Mahallesinden  Arda Duran Konya’da 19 Eylülde minibüsün çarpması sonucu  hayatını  kaybetmişti.

Henüz 18 yaşında hayata veda eden motosiklet sürücüsü Arda Duran’ın ölümüne neden olan ve ifadesinde kör noktada kaldığı için motosikleti görmediğini ileri süren sürücü Ahmet Karataş serbest bırakıldı.

Asıl mesleği kadın kuaförlüğü olan Duran’ın, kullandığı malzemeler nedeniyle ellerinde alerji oluştuğu, doktor tavsiyesi üzerine bu mesleğini bırakıp, 3 ay önce fabrikada CNS operatörü olarak işe başladığı ve gece vardiyasından çıkıp, evine doğru gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Kaza, 19 Eylül sabahı merkez Selçuklu ilçesi Büyük Kayacık Organize Sanayi bölgesi Evrenköy Caddesi üzerinde yaşandı. Sürücü Ahmet Karataş, 42 ACC 17 plakalı minibüs ile cadde üzerinde seyir halindeyken, sokağa dönmek için sağa doğru manevra yaptı.

Bu esnada yanında seyir halinde olan Arda Duran idaresindeki 42 ASF 665 plakalı motosiklet yere devrildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri genç sürücü Arda'nın hayatını kaybettiğini tespit etti.

3 AY ÖNCE İŞE FABRİKADA BAŞLAMIŞ
Kaza sonrası gözaltına alınan sürücü Ahmet Karataş çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Karataş ifadesinde, Arda Duran'ın kör noktada kaldığını ve bu nedenle motosikleti fark etmediğini söylediği öğrenildi.

Genç Arda Duran ile ilgili yeni detaylarda ortaya çıktı. Eğitimine açık öğretimden devam eden Duran'ın asıl mesleğinin kadın kuaförlüğü olduğu, mesleği gereği kullandığı malzemelerin ellerinde alerji yapması nedeniyle doktor tavsiyesi üzerine bu mesleğini bıraktığı, 3 ay önce de bir fabrikada CNS operatörü olarak işe başladığı öğrenildi. Bu işi de çok seven Arda'nın kaza sabahı da, gece vardiyasından çıkıp, evine doğru gitmek üzere olduğu belirtildi.

Sürücünün serbest kalmasına üzülen ailenin de avukatları aracılığıyla karara itiraz edecekleri öğrenildi.

TOLGA YANIK/SABAH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.