BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TÜVTÜRK yeni uygulamayı açıkladı

Araç muayenesinde bunu yapmayanın aracı kabul edilmeyecek! TÜVTÜRK yeni uygulamayı açıkladı 

25 Eylul 2023
TÜVTÜRK yeni uygulamayı açıkladı

Araç muayenesinde bunu yapmayanın aracı kabul edilmeyecek! TÜVTÜRK yeni uygulamayı açıkladı
TÜVTÜRK, araç sahiplerinin yıllık araç muayenelerini daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için yeni bir uygulamayı devreye soktu. Araç muayenesinde bunu yapmayanın aracı kabul edilmeyecek. İşte ayrıntılar...

SERPİL DEMİR-GÜNBOYU

Türkiye'de trafiğe kayıtlı olan 25 milyon aracın belirli dönemlerde muayene yaptırması zorunlu bir işlemdir. TÜVTÜRK, vatandaşların muayene işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için gezici istasyonları devreye aldı. Bu gezici istasyonlar, özellikle randevu alarak muayene yaptırmak isteyen vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

GEZİCİ İSTASYONLAR

TÜVTÜRK, vatandaşların muayene işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için gezici istasyonları devreye aldı. Bu gezici istasyonlar, özellikle randevu alarak muayene yaptırmak isteyen vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.


Gezici istasyonlar, 77 ilde hizmet vermektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, bu istasyonların sadece randevu ile hizmet sunduğudur. Bu sayede işlemler daha düzenli ve hızlı bir şekilde yürütülmektedir.

BUNU YAPMAYANIN ARACI KABUL EDİLMEYECEK

Yeni uygulama sonrası yoğunluk yaşanmayacağını düşünen çok sayıda araç sahibi, randevu almadan muayene için istasyonları ziyaret etse de, TÜVTÜRK istasyonları randevusuz hiçbir aracı muayeneden geçirmemeye devam ediyor.

İnternet üzerinden alınabilecek randevu ile sürücüler uygun buldukları gün ve saatte otomobillerini muayeneye sokabiliyor. Aynı zamanda otomobil sahipleri, TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan "Egzoz pulu" olarak adlandırılan Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü testini yaptırabilirken, verilen belgeyi muayene sırasında yetkiliye ibraz ederek ek bir test yaptırmaktan muaf tutulmakta.


ADRESİNİZE EN YAKIN MUAYENE İSTASYONUNU BU ŞEKİLDE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Gezici istasyonların bulunduğu il ve ilçeleri öğrenmek isteyenler, TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesini ziyaret ederek randevu alabilecekleri tarihleri kontrol edebilirler. TÜVTÜRK'ün gezici istasyonları, araç sahiplerine büyük bir kolaylık sağlayarak yoğunluğun önüne geçmeye ve işlemleri daha düzenli bir şekilde yürütmeye yardımcı oluyor. Araç sahipleri, belirtilen tarihlerde randevu alarak muayenelerini gerçekleştirebilirler ve trafiğe çıkacakları araçlarının güvenliğini ve çevre dostu olmasını sağlayabilirler.

Bu yeni uygulama ile birlikte, trafikteki araçların daha güvenli ve çevreye uyumlu bir şekilde seyretmesi hedeflenirken, araç sahiplerinin muayene sürecinde yaşadığı sıkıntılar da büyük ölçüde azalmış olacak. Gelecekte de benzer uygulamaların yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından büyük bir adım olacakt

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.