BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Giden Gelmez Dağlarında ayı ve ikiz yavrusunun sarp kayalıklara tırmanma çabaları görüntülendi.

Antalya'nın Akseki ilçesinde, ayı ve ikiz yavrusunun sarp kayalıklara tırmanma çabaları görüntülendi. 

22 Eylul 2023
Giden Gelmez Dağlarında ayı ve ikiz yavrusunun sarp kayalıklara tırmanma çabaları görüntülendi.

Antalya

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan, "Anne ayı ve sevimli ikizleri dağların zirvesinde özgürce geziyor" başlığıyla yapılan paylaşımda, "Akseki Gidengelmez Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içinde DMKP ekiplerimizce yapılan koruma, kontrol ve yaban hayatı gözlem çalışması sırasında anne ayı ve ikiz yavruları görüntülendi." ifadelerine yer verildi.

Görüntülerde, anne ve ikiz yavrusunun sarp kayalıklara arasında gezinmesi ve tırmanma çabaları yer aldı.

Antalya ve Konya illeri sınırlarındaki Gidengelmez Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın toplam büyüklüğü, 16 bin 134 hektar. Konya'da kalan alanı 3 bin 104 hektar. 2005 yılında Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak tescil edilen bölgede, 2019 envanterine göre 411 civarında yaban keçisinin yaşadığı tespit edildi. Antalya'da Akseki ilçesi sınırları içinde yer alan Gidengelmez Dağları esas alınarak düzenlenen bu saha, başta dağkeçisi, ayı, domuz, tavşan, tilki ve porsuk varlığına sahip. Tırmanması oldukça zor olan Gidengelmez Dağları'nın doğası, bu sahaya ayrı bir çekicilik kazandırıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.