BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası

 

11 Eylul 2023
3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihlerinde "Halk Sağlığı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. 2023 yılı Halk Sağlığı Haftası teması ‘Sağlıkla YaşayanTürkiye’ olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda; Seydişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 08.09.2023 Cuma Günü Seydişehir Devlet Hastanesi’nde stant açıldı. Katılımın yoğun olduğu stantta; yeterli ve dengelibeslenme, besinleri doğru hazırlama pişirme ve saklama ilkeleri, obezite, fiziksel aktivite, kronik hastalıklar, anne ve bebek sağlığı, aşının önemi, aile hekimliği, bağımlılık ve ruh sağlığı gibi konularda vatandaşlar bilgilendirildi ve danışmanlık hizmeti verildi. Çeşitli broşürler verilerek, vatandaşlarımızın boy, kilo, tansiyon, ve şeker ölçümleri yapıldı. Ayrıca vatandaşlara Seydişehir Sağlıklı Hayat Merkezi, KETEM, Gebe Bilgilendirme Sınıfının hizmetleri tanıtıldı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.