BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

7 ve üzeri deprem riski olan şehirler duyuruldu! Listede Konya'da var…

Tehdit altındaki 24 şehir! 7 üzeri deprem beklenen iller açıklandı 

05 Eylul 2023
7 ve üzeri deprem riski olan şehirler duyuruldu! Listede Konya'da var…

Son günlerde Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen depremler yeniden deprem gerçeğini hatırlattı. Yurdun büyük bir bölümünü saran fay hattı birçok şehri tehdit ederken Jeoloji Mühendisleri Odası herkesin dikkatini çeken bir araştırmayı kamuoyuyla paylaştı. Yapılan çalışmada Türkiye'de 7 ve üzerinde deprem beklenen iller belli oldu. İşte o iller...

Türkiye 48 saattir küçük çaplı depremlerle sarsılmaya devam ediyor. İrili ufaklı depremler AFAD'ın ve Kandilli Rasathanesi'nin sistemlerinde kayır altına alınırken deprem gerçeği bir kez daha hatırlandı. 

Yaşanan ufak sartıntıların ardından Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı çalışma herkesin dikkatini çekti. 
Jeoloji Mühendisleri Odası fay hattının tehdit ettiği 24 ili incelemeye aldı. 

24 İL İÇİN DEPREM ALARMI 
Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı çalışmaya göre, Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirler inceleme altında. 

İlişkili Haberler

BAZI İLLER İÇİN ARAŞTIRMALAR BAŞLADI 
Bununla birlikte Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.

İLK SIRADA MARMARA BÖLGESİ VAR 
Yapılan araştırmaya göre deprem riski en yüksek olan bölgelerin başında Marmara geliyor. Risk altındaki en büyük iller ise İstanbul ve İzmir. 

Özellikle de İstanbul'da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ'da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.

Kaynak : TGRT Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.