BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem

. AFAD verilerine göre; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, depremin ardından yaptığı açıklamada ''Olumsuz bir durum yok, aramalara devam ediyoruz. Ağır hasarlı binalardan uzak durulmasını rica eriyoruz.'' dedi. 

24 Ağustos 2023
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte felaketin ardından Türkiye, beşik gibi sallanırken AFAD'dan son dakika açıklaması geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

DEPREM 20 SANİYE SÜRDÜ
Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Depremin 20 saniye kadar sürdüğü öğrenildi. Depremin ardından vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı. Malatya halkı, şiddetli sarsıntının ardından kendini sokağa attı.

''OLUMSUZ BİR DURUM YOK''
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, depremin ardından yaptığı açıklamada ''Olumsuz bir durum yok, aramalara devam ediyoruz. Ağır hasarlı binalardan uzak durulmasını rica eriyoruz.'' dedi.


BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMALARI BAŞLADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına başladığını söyledi.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medyasdan yapığı açıklaması şu şekilde:

"Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.