BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Okullar 3 yenilikle başlayacak

Liselere sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa kesinlikle af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak... 

17 Ağustos 2023
Okullar 3 yenilikle başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesinde eğitim- öğretim döneminin sorunsuz şekilde başlaması için gereken önlemlerin alındığını söylerken, tüm öğrencileri ilgilendiren yeni uygulamaları açıkladı. Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tekin, özetle şunları söyledi:

DEPREM BÖLGESİNDE SORUN YAŞANMAYACAK

“Bölgede halihazırda çalışan ve yeni atanan 192 bin öğretmenin tamamı arandı, barınma ve diğer hususlardaki ihtiyaçları karşılandı. Yıkılan ya da kullanılamaz durumda 11 bin civarında derslik tespit edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çelik yapılarla yaklaşık 60 günde inşa edilebilen derslikler veya okullar inşa ettik. 400 civarında derslik çelik yapılarla inşa edip, 1 Eylül tarihi itibarıyla eğitim-öğretime bunlarla başlayacağız.

Hürriyet'ten Gonca Şenay'ın haberine göre; İkincisi hem üretim imkânı açısından hem bütçe olanakları açısından ikinci bir faz olarak da toplam 4 bine yakın çelik yapı yapmayı planlıyoruz, onların bir kısmını da şubat ve önümüzdeki eylül ayında yetişecek şekilde planlamamızı yaptık. Dolayısıyla 1 Eylül tarihi itibarıyla eğitim öğretim yılını sorunsuz bir şekilde başlatacak tedbirlerimizi aldık.

45 BİN DERSLİK ONARILDI

- Onarımla birlikte kullanılabilecek durumdaki yaklaşık 45 bin dersliğin onarımı tamamlandı. - Çocuklarımız, gençlerimiz açısından yaz aylarında isteğe bağlı telafi programları organize ettik. Öğrenci kardeşlerimiz istedikleri takdirde, istediği her dersin telafi imkânını kendisine sunduk, bunlara da yoğun bir katılım oldu. Fakat 1 Eylül itibarıyla bunlar tamamlanacak, 11 Eylül tarihi itibarıyla da bölgedeki 11 ilin tamamındaki öğrencilerimize yaklaşık 4 haftalık zorunlu bir telafi eğitim programına başlamış olacak, bu eğitime katılmak okullardaki öğrencilerimiz için zorunlu olacak. - Depremzede öğrencilere LGS yerleştirmeleri kapsamında pozitif ayrımcılık yaptık. Türkiye’nin her tarafındaki okullarda bu arkadaşlarımız için kontenjan oluşturduk, bunu da bölgedeki arkadaşlarımızın yoğun bir şekilde kullandığını gördük. Ayrıca LGS yerleştirmeleri bittikten sonra bölgedeki öğrencilerimizden başka illere konaklamalı olarak gitmek isteyenler varsa, onlar için de pansiyonlu okullarımızın boş kapasitelerini kendileriyle tekrar paylaştık.

LİSELERE SINIF TEKRARI

- Özellikle okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar var, onlarla ilgili değişiklikler eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilgili mevzuat değişiklikleriyle kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Aynı şekilde özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok dile getirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasından kaynaklanan sorunlardan söz edildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.