BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türkiye'de milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS tercih sonuçları bu tarihte açıklanacak. 

14 Ağustos 2023
YKS tercih sonuçları  ne zaman açıklanacak?

Eğitim hayatının en önemli sınavlarından birisi olan YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Türkiye'de her yıl binlerce öğrenci giriyor. İyi bir üniversiteye yerleşme hayaliyle tercih yapan öğrenciler ise sonuçların açıklanmasını bekleniyor.

Bu yıl hangi üniversitenin hangi bölümüne yerleştirildiğini merak edenlerin sayısı çok fazla. Çünkü geçtiğimiz yıl tercih sonuçları 15 ağustos tarihinde açıklanmıştı. Bu yüzden bu yıl binlerce öğrencinin merakla bekleyişi sürüyor.

Tercih sürecinde sadece öğrenciler değil veliler de büyük heyecan duyuyor. Çocuklarının hangi üniversiteyi kazandığını merak eden veliler sonuçların açıklanmasını bekliyor. ÖSYM tarafından 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılan YKS tercihlerinde sonuç heyecanı devam ediyor. 2023 yılında üniversite kayıtları için 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri belirlendi.

Yani tam iki hafta kaldı kayıtların başlamasına. Söz konusu durum göz önünde bulundurulunca YKS tercih sonuçlarının 15-18 Ağustos tarihlerinde resmen duyurulacağı tahmin ediliyor. Sonuçları öğrenmek isteyenlerin takip etmesi gereken internet adresi ise https://sonuc.osym.gov.tr/ olarak belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.