BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya merkezdeki gazinolar yıkılıyor! Karar bu gerekçeyle alındı

Yıllardır Konya'nın gündeminde yer alan Otogar çevresindeki gazinoların yıkımına başlanıyor. Selçuklu Belediyesi ekipleri ve emniyet ekipleri, bölgeye gönderildi. 

05 Ağustos 2023
Konya merkezdeki gazinolar yıkılıyor! Karar bu gerekçeyle alındı

Konya Otogarı bölgesindeki eğlence mekânlarının kaldırılması konusunda nihai karar verildi. İşletmeler için yıkım kararı çıktı. Selçuklu Belediyesi, çalışanlarını bölgeye gönderdi. KOSKİ çalışanları tarafından da işletmelerin su sayaçları söküldü. Konya İl Emniyet Müdürlüğü de olası bir olaya karşı teyakkuz halinde bekliyor. Birkaç gün içinde yıkımın başlayacağı öğrenildi

EĞLENCE MEKANLARININ YANINDA CAMİ VE ÖĞRENCİ YURDU!

Kısa süre önce belediye tarafından işletmelere tebligat gönderilmişti. İşletmelerin bulunduğu yerde kepçeler de yer aldı. Otogar çevresindeki gazinoların Konya'ya yakışmadığı, bu alan ile ilgili çalışmaların bir an evvel yapılması da Konyalılar tarafından isteniyordu. Bu işletmelerin hemen yanında bir camiinin, biraz daha ilerisinde de öğrenci yurdunun olması, çalışmayı gerekli kılıyordu.

ŞEHRİN GÜNDEMİNİ MEŞGUL EDİYORDU

Eğlence merkezlerinin özellikle şehirlerarası terminal girişinde yer alması, Konya ile ilgili olumsuz bir algı oluşturuyordu. Gazinoların o bölgeden kaldırılması konusu ise uzun yıllardır şehrin gündemini meşgul ediyordu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın eğlence mekânlarının o bölgeden kaldırılması konusunda uzun süredir kafa yorduğu ve çalışmalar yürüttüğü biliniyordu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.