BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, FETÖ'cülere böyle ayar vermişti

YAŞ Toplantısı sonrası Genelkurmay Başkanlığı'na 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Bu gelişme sonrası Gürak'ın 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ'cü askerlere söyledikleri yeniden gündem oldu 

04 Ağustos 2023
Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, FETÖ'cülere böyle ayar vermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı. Genelkurmay Başkanlığı'na 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı.

Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Metin Gürak'ın 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşadıkları yeniden gündeme geldi.
 

Metin Gürak kimdir ve aslen nerelidir? Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ın bilinmeyen hayatı...
Metin Gürak kimdir ve aslen nerelidir? Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak'ın bilinmeyen hayatı...


15 TEMMUZ'UN KAHRAMANLARINDANDI

Genelkurmay Başkanlığına atanan Metin Gürak, 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarındandı. O dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı olarak görev yapan ve Korgeneral rütbesinde bulunan Gürak, hain darbe günü dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın emirlerini yerine getirmek için mücadele etmişti.

Akar'ın emri gereği Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bulunan tankların hareketini durdurma ve Kara Havacılık Komutanlığındaki hava araçlarının uçmaması görevini yerine getirdi.

'BUNUN HESABINI VERECEKSİNİZ'

O geceyi anlatırken Gürak, "Ben, 'Ne oluyor, ne yapılıyor burada?' dediğimde, 4-5 kişi silahlarını bana doğrultup bağırarak 'Kes sesini, ses çıkarma' dediler. 'Ne biçim askersiniz. Benim Korgeneral olduğumu görmüyor musunuz? Buraya Garnizon Komutanı olmam hasebiyle geldim' dediğimde, 'Sen artık Garnizon Komutanı değilsin. Çok konuşuyorsun' diyerek beni ayağa kaldırdılar. 4 kişi yumruklarla bana saldırdı ve beni yere indirdiler. Kendilerine mukavemet etmeye çalıştım. Bana böyle muamele ettiklerine göre Türk askeri olamayacaklarını söyledim ve 'Her ne yapıyorsanız bunun hesabını mutlaka vereceksiniz' dedim" ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.