BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehir'de yasa dışı tatlı su avcılığı denetimleri sıklaştırıldı

 

01 Ağustos 2023
Beyşehir'de yasa dışı tatlı su avcılığı denetimleri sıklaştırıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte su ürünleri kontrol ekipleri, yasa dışı tatlı su avcılığının önüne geçilebilmesi için denetimlerini sıklaştırdı. Balıkçı tekneleri ve balık alım kantarları denetlenirken, avlanma limitlerine uymayanlara cezai müeyyide uygulanacağı belirtildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte serbest dönem avcılığı da mercek altına alındı.

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, yasa dışı tatlı su avcılığının önüne geçilebilmesine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Yürütülen faaliyetlere ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, su ürünleri kontrol ekipleri tarafından balıkçı tekneleri ile balık alım kantarlarının denetlendiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "İlçemizde bulunan göletler ile Beyşehir Gölümüzde su ürünleri denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir. Sazan balığı için 40 santim, sudak ve kadife sazanı balıkları için 26 santim olan boy limit yasağı tatlı su kefali için de 20 santimdir. Bu limitlerin altında avlanma cezai müeyyideyi gerektirmektedir. Sürdürülebilir su ürünü ticaretinin yapılabilmesinin tek yolu da yasaklara uymaktan geçmektedir. Vatandaşlarımızın ve balıkçılık sektörlerinin tüm paydaşlarının bu konuda duyarlı olmalarını beklerken bereketli bir ev sezonu dileğimizi tekrarlarız." ifadelerine yer verild

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.