BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SÖKÜLEN 10 BİN M2 PARKENİN MALİYETİ 3 MİLYON DÖKÜLEN ASFALTIN MALİYETİ 3.50 MİLYON

 

01 Ağustos 2023
SÖKÜLEN 10 BİN M2  PARKENİN MALİYETİ 3 MİLYON      DÖKÜLEN ASFALTIN MALİYETİ 3.50  MİLYON

Seydişehir Ordinaryüs Prof. Dr. Sadi Irmak Caddesi' 10 bin metrekarelik parke alanı sökülerek  yerine asfalt yapılıyor

2010 Yılında Dönemin Belediye başkanı Abdulkadir Çat tarafından yapılan Sadi Irmak Caddesi üzerinde Eski hapishanenin köşesinden başlanıp hükümet   konağı  önüne  kadar parke  yapılmıştı. Seydişehir Belediyesi  tarafından Yaklaşık 10 bin metrekarelik parke alan sökülerek yerine  Konya   Büyükşehir Belediyesi  tarafından sıcak asfalt  yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre Hükümet Konağı önünden Eski hapishanenin köşesine kadar olan  Caddede   10 bin  Metrekarelik  parkenin sökülme sebebi  yolda  çökme   ve  bazı  bölümlerde  koskiye ait  su hatlarındaki patlamalardan dolayı   olduğu ifade  ediliyor.  

Bir dönem asfalt olan ve her yıl bozulması sebebi ile sürekli tadilat gören yol 4 dönem önceki Belediye Başkanı İbrahim Halıcı tarafından Taraşcı Kavşağından eski hapishane önüne kadar parke döşenerek  yaklaşık 18  yıldır  hiç  bozulmadan   hizmet    vermekte.

 Devamında ise 3 Dönem önceki Belediye Başkanı Abdulkadir Çat tarafından yapılan çalışma ile Hükümet Konağı civarına kadar parkesi döşedi ve o bölgede 13 yıldır  hizmet vermekteydi.

Ancak şu anda Abdulkadir Çat tarafından 2010 yılında yapılan yolun Eski Hapishaneden hükümet konağı  önüne  kadarki kısmında   çökme olduğu iddiası ile yol üzerindeki parkeler tamamen kaldırılarak asfalt yapılıyor.

Edindiğimiz bilgiye göre 10 bin m2 parkenin maliyeti günümüz şartlarınd 3 milyon TL ve yerine dökülen 10 bin m2 sıcak asfaltın maliyeti  günümüz şartlarında yaklaşık  3.5 milyon TL.

Ekonomik krizin yaşandığı ülkemizde, vatandaşlar İlçenin birçok köy ve mahallesinde yolların köstebek yuvası olduğunu yapılan yamalardan bir hayli muzdaripken burada ki yapılan 3.50 milyonluk çalışmaya anlam veremediklerini söylediler.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.