BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'nın yetiştirdiği son Devrin alimlerinden Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı vefat etti

Necmettin Erbakan Üniversitesi ilahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Mustafa Uzunpostacı hayatını kaybetti. 

30 Temmuz 2023
Konya'nın yetiştirdiği son  Devrin alimlerinden  Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı vefat etti

Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesin de 1988-1993 yılları arasında dekan yardımcılığı yapan ve 1993-1996 yılları arasında Konya İlahiyat Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı hayatını kaybetti.

Cenaze namazı 31 Temmuz Pazartesi günü Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi camiinde kılınacak ve Hacıfettah mezarlığında toprağa verilecek.

Mustafa Uzunpostacı kimdir?
Konya'da 1939 yılında dünyaya gelen Mustafa Uzunpostalcı, 1951'de Konya İmam Hatip Okuluna başlayıncaya kadar bazı hocalardan Kur'an-ı Kerim dersleri aldı.
Uzunpostalcı, 1958'de Konya İmam Hatip Okulundan mezun olduktan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünde öğrenim gördü. Hukuk ve İslam Hukuku 1-2 kitaplarının yanı sıra Ebu Hanife'nin hayatını anlatan bir kitap kaleme alan Uzunpostalcı, yüksek İslam enstitülerinin ilahiyat fakültelerine dönüşmesinin ardından akademik çalışmalarını tamamlayarak doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı.Uzunpostalcı, 1993-1996 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı, 2006'da emekliye ayrıldı.Mustafa Uzunpostalcı, fikri ve ilmi çalışmalarının yanı sıra konferans, seminer, panel ve eğitim programlarına katılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.