BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

DEFİNECİLER KAÇAK KAZI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

 

27 Temmuz 2023
DEFİNECİLER KAÇAK KAZI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

DEFİNECİLER KAÇAK KAZI YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Konya polisi kültür ve tabiat varlıklarına sahip çıkıyor. Meram İlçesinde tarihi eser bulup zengin olmak hayali ileizinsiz kazı yapan 4 kişi polis ekiplerince yakalandı.

Kolay yoldan zengin olmak ümidiyle kaçak kazılar yaparak define arayan kişilerin sayıları her geçen gün artıyor. Tarihi eser bulmak ya da ellerindeki tarihi eserleri kaçak yollardan satmak için her yolu deneyen definecilere Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri göz açtırmıyor. 

Bir grup defineci Meram İlçesi Alakova Mahallesinde, gündüz vakti define aramaya koyuldu. Tüm ekipmanlarıyla define aramaya başlayan ekipler 2 Metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğinde bir çukur kazdı. Tam hazine bulup zengin olmayı ümit ederken bir vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak Alakova Mahallesinde kaçak kazı yapıldığını ihbar etmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Olay yerine giden Meran Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri define bulmak ümidiyle kaçak kazı yapan 4 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

DEFİNECİLER KAZI YAPMAK İÇİN ADETA ŞANTİYE KURMUŞ

Defineciler kazı yapmak için yanında birçok malzemeyi beraberinde getirdi. Kazı alanında yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 1.5 metre genişliğinde bir çukur açan definecilerin kazı yapmak için, 1 adet Patlayıcı Madde, El Detektörü, Hilti, Jeneratör, Elektrikli Süpürge, Kazma, Çapa ve yaklaşık 30 metre uzunluğunda kablo getirdiği tespit edilerek polis ekiplerince el konuldu.

DEFİNECİLER ÇAY KEYFİ YAPMAYI DA İHMAL ETMEMİŞ

Ayrıca kazı alanındaki piknik tüpü ve çaydanlık da gözlerden kaçmadı. Sıcak havalarda kazı yaparak susayan defineciler arada bir mola vererek çay keyfi yapmayı da ihmal etmemiş.

4 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Polis ekiplerince gözaltına alınan Muharrem Ö. (53), Muhammed E. (41), Mustafa A. (59)  ve Halil Y. (40) hakkında kaçak kazı yapmak suçundan adli işlem başlatıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.