BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakan Göktaş'tan süresiz nafaka açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi 

27 Temmuz 2023
Bakan Göktaş'tan süresiz nafaka açıklaması

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Süresiz nafaka uygulamasını eleştiren Bakan Göktaş, 6284 sayılı kanuna ilişkin de açıklamalarda bulundu. 

6284'ÜN DEĞİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Ancak süresiz nafaka uygulamasını eleştiren ve hakim-savcılara akademide bu konuda ders verilmesi gerektiğini belirten Göktaş, “Süresiz nafaka bence adil bir durum değil” dedi.

"SÜRESİZ NAFAKA KABUL EDİLEBİLİR OLAMAZ"
Binlerce mağduru bulunan süresiz nafaka uygulamasına da değinen Bakan Göktaş, bu uygulamanın kabul edilebilir olmadığını söyledi. Bakan Göktaş, "Diğer yandan karardan kaynaklı bazı mağduriyetler doğuyorsa bunları ele almak lazım. Ben süresiz nafaka konusunu da önemsiyorum. Bazı insanlar 1990’lı yıllarda evlenmiş. Süresiz nafaka ödemek gibi uygulama kabul edilebilir olamaz. Dolayısıyla bunu da ele almak ve buna da dikkat etmek lazım. Eğer bir mağduriyet oluşuyorsa üstesinden gelmek lazım. Diğer bakanlıklarımızla da bu konunun üzerinde çalışmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu. 

"DERS OLARAK VERİLMESİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Bakanlığın 'Aile' Bakanlığı olduğunu ve herkesin yanında olacaklarının altını çizen Bakan Göktaş, mağdur olan erkeklerin de yanında olacaklarını belirtti. Süresiz nafaka uygulamasının adil olmadığını söyleyen Göktaş, "Bu durumun gerçekten önemli bir şekilde ele almaması lazım. Süresiz bir nafaka sizin için adil mi? Açıkça sormak istiyorum. Tabii ki mesela uygulamadan kaynaklandı. O yüzden Adalet Bakanımız ile görüştüğümüzde bu nafaka konusunu, 6284 konusunu ve bizim bakanlığımızı ilgilendiren boyutlarını ele aldık. Bunun Adalet Akademisinde ders olarak verilmesini düşünüyorum. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hakimler ve savcıların bu konuyu özel ders olarak Adalet Akademisinde ele alabilirler. Kanun değişmeyecek." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.