BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Meteoroloji alarm verdi... Sıcağa 5 derece daha eklendi

Meteoroloji'nin son dakika yaptığı açıklamaya göre yarından itibaren yurdumuz yeni bir aşırı sıcak dalgasına girecek. Bugün 2-4 derece mevsim normalleri üzerinde olacak sıcak hava yarın 5 derece daha yükselecek. Bugün 31 derece olan İstanbul 35 bugün 32 derece olan, Ankara 36, İzmir 37, Antalya 41 dereceyi görecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege Bölgesi için 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. 

18 Temmuz 2023
Meteoroloji alarm verdi... Sıcağa 5 derece daha eklendi

Geçen hafta başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte hayatı olumsuz etkileyen sıcak hava dalgası geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren yüksek sıcaklık uyarısında bulundu.
Sıcak hava dalgasının etkisiyle, bölgedeki hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-8 derece üzerine çıkacak.
11.00 İLE 16.00 ARASINA DİKKAT
Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; halen batı ve güney bölgelerimizde etkili olan sıcak hava dalgasının, 19.07.2023 Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.