BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bilim insanları Seydişehirde Neolotik Dönem'in izlerini arayacak.

Seydişehir'deki Gökhöyük'te başlayacak kazı çalışmaları ile Neolitik dönemden Demir Çağı'na kadar olan süreç araştırılacak. 

08 Temmuz 2023
Bilim insanları Seydişehirde Neolotik Dönem'in izlerini arayacak.

Bilim insanların Konya'da Neolotik dönemden kalma izleri araştıracağı haberi arkeoloji dünyasında heyecan uyandırdı. Seydişehir'deki Gökhöyük'te başlayacak kazı çalışmaları ile Neolitik dönemden Demir Çağı'na kadar olan süreç araştırılacak. Uzun vadeli olarak devam edecek kazıların öncelikli hedefi, Demir Çağı'na ait olduğu öngörülen yerleşim yerinin son sakinleri hakkındaki önemli bilgilerin elde edilmesi olacak. Konya'daki araştırma ve kazı çalışmalarıyla beraber Türkiye'de bu yıl gerçekleştirilecek arkeolojik kazı ve araştırma sayısının yıl sonunda 750'ye ulaşması bekleniyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.