BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu! İlk etapta 30-40 milyar dolar uzun vadeli yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinin önemli isimleri ile Temmuz ayının ikinci yarısında Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ı kapsayan Körfez turuna çıkacak. BAE ziyaretinin ilk etapta 30-40 milyar dolar uzun vadeli yatırım içermesi bekleniyor. 

05 Temmuz 2023
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Körfez turu! İlk etapta 30-40 milyar dolar uzun vadeli yatırım

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şimşek, Kurban Bayramı öncesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte yaptıkları BAE ziyaretinin verimli geçtiğini belirtirken şunları kaydetti;

"Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile yapılan görüşmelerde yeni ekonomik iş birliği fırsatları değerlendirildi. Bayram boyunca iki ülke heyetleri konuya ilişkin çalışmalarını sürdürdü. Gelecek hafta BAE'den Türkiye'ye bir heyet gelecek. 2 ülke heyetleri arasındaki çalışmalar somutlaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'yi ziyaret edecek" 

ÜÇ ÜLKEYİ ZİYARET EDECEK
Mehmet Şimşek'in bu açıklamasının ardından Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat da BAE ziyaretinin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı.

Hande Fırat, konuyla ilgili şunları aktardı; ''Planlamaya göre, son dakika bir değişiklik olmazsa 17-18-19 Temmuz tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine’nin önemli isimleri ile Körfez turuna çıkıyor. Üç önemli ülke Körfez turunun içinde yer alıyor. BAE, Suudi Arabistan ve Katar.

''ANLAŞMALAR İMZAYA HAZIR OLSUN''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce talimat verdiğini hatırlatan Hande Fırat, ''BAE ile çalışmalar bir süre önce başladı. Çünkü BAE yönetimi Ankara’da bayram boyunca çalışan teknik heyetine, “Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde anlaşmalar imzaya hazır olsun” talimatını vermişti.'' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE İLGİİ YENİDEN ARTTI
Erdoğan’ın Suudi Arabistan ve Katar’a yapacağı ziyaretlerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Hande Fırat, şu ifadeleri kullandı;

''Körfez ülkeleri Türkiye’de uzun vadeli yatırımlarla ilgileniyor. Tarımdan lojistiğe, savunma sanayisinden enerjiye birçok sektörü kapsıyor. Ankara’ya göre söz konusu uzun vadeli yatırımlar bir yandan cari açığı azaltacak, diğer yandan Türkiye içinde istihdam sağlayacak. Öyle anlaşılıyor ki ilk adım BAE ile atılacak. İlk etapta 30-40 milyar dolar uzun vadeli yatırımı içermesi beklenen bu ziyareti diğer Körfez ülkelerinin izlemesi amaçlanıyor. Bu nedenle Erdoğan’ın Suudi Arabistan ve Katar’a yapacağı ziyaretler de büyük önem taşıyor. ABD ve Avrupa’nın yanı sıra Uzakdoğu’dan da Türkiye’ye ilgi yeniden arttı.''

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.