BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sıcaklıklar artıyor:

Yurt genelinde yaz sıcakları etkisini iyice hissettirmeye başlarken Meteoroloji, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu. 

03 Temmuz 2023
Sıcaklıklar artıyor:

Türkiye sıcak havanın etkisinde. Uzun süren yağmurlardan sonra nihayet havalar ısındı. Bu kez de yüksek sıcaklıklar geliyor... Bu kapsamda sıcaklık, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 40 dereceyi aşacak.

TRT Haber'e konuşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, ülkenin büyük bölümünde açık bir hava olacağını, bazı bölümlerinde de yüksek sıcaklıkların beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı.

"Zorunda kalmadıkça dışarı çıkmamalarını öneriyoruz."
"Ülkemizin iç ve güney kesimlerinde hava sıcaklıkları 35 derece ve üzerinde seyredecek. Özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin çevrelerinde 40 dereceyi aşacak. Oradaki vatandaşlarımızın özellikle güneş ışığının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında zorunda kalmadıkça dışarı çıkmamalarını öneriyoruz."

KONYA’DA HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?
Bölge genelinin az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin batı, güney ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batı zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.