BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Küpe Dağı’nın eteklerindeki doğa harikaları neden tatil mekanları olmasın.

Küpe Dağı’nın eteklerindeki doğa harikaları neden tatil mekanları olmasın. 

01 Temmuz 2023
Küpe Dağı’nın eteklerindeki doğa harikaları neden  tatil mekanları olmasın.

Sabah sporu için gün doğumu ile birlikte Gökçehüyük Barajı'na yürüyüşe gittik.

Barajın etrafına Cadır kurmuş aile ve Çocukları ile gelmiş Aileler kendileri sabah sporu yaparken çocukları balık tutuyor tam hayal ettiğim manzaralar çok mutlu oldum.

 Tabiki Gökçehüyük Barajı hemen yanıbaşın da  Taraşcı  barajı ; çam ağaçlarının içinden ve bir tarafınız su olmak üzere mis gibi bir havayı teneffüs ederek  düz bir parkurdan normal yürüyüşle  kırk elli dakikada ulaşıp nefis bir kahvaltıdan sonra mesainize ulaşabileceğiniz bir mesafede bulunuyor.

Bir doğasever olarak Seydişehir bölgesinde en çok gittiğim en çok beğendiğim bölgelerden birisi olan Taraşcı , Gökçehüyük, Küpe Dağı bölgesi, Küpe Çukuru, Seydişehir bölgesinin en gözde trekking, piknik ve yürüyüş alanlarıdır.

Zaten buralara çeşitli bölgelerden günü birlik olarak gelen doğaseverler, buraların hakkını yeteri kadar veriyorlar.

Bu sayı her geçen gün de artarak devam edip gidiyor.

Diyorum ki güzel bir proje ile burası bölgeye kazandırılabilir.

Şöyle ki.

Bölgede uygun yerlere yapılacak küçük ahşap evler ile her geçen gün artan yayla turizmi ve doğaseverlerin değişmez mekanı olabilir buralar.

Bölgeye yapılacak ahşap evlerde, sıcaktan bunalıp yaylada tatil yapmak isteyen kim kalmak istemez ki?

Müthiş doğası ile sabah kalkıp sporunu yapıyorsun, ekibi toplayıp Küpe Dağı'na tırmanış yapıyorsun, her gün yeni güzergahlar, yürüyüş parkurları belirleyip yürüyüş, bisiklet tutkunları için ayrı parkurlar, yaşlılar için ayrı yürüyüş yolları, trekinğciler için ayrı güzergahlar, her gün bir zirve her gün değişik bir yer...

Bu tür özelliği olan bölgelere bu hizmetler götürülür ise eğer, bir çok insan için ekmek kapısı açıldığı gibi bölgenin tanıtımı için de biçilmiş bir kaftan olur. Bu Seydişehir için bir nimet olur ve değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum..

Bu fikirler şu an için birilerine hayal gibi gelse de  ilerleyen zaman dilimlerinde ufku ve vizyonu olan, ileriyi gören birileri tarafından eyleme dönüştürüleceğinden  adım gibi eminim..

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.