BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’DA DOLMUŞ FARESİ KURULAN ÖZEL EKİPLE YAKALANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

25 Haziran 2023
KONYA’DA DOLMUŞ FARESİ KURULAN ÖZEL EKİPLE YAKALANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Konya’da bir şüpheli dolmuş diye tabir edilen toplu taşıma araçlarını gözüne kestirdi. Hırsızlık yapmak için dolmuşları takip eden şüpheli hırsızlık için gece saatlerini seçti. Şüphelinin güvenlik kamerası olmayan bölgeleri tercih etmesi de dikkatlerden kaçmadı. Asayiş Şube Müdürlüğünce kurulan özel ekiple şüpheli şahıs suçüstü yakalandı.

Konya’da şüpheli bir şahıs hırsızlık yapmak için keşif yaparak bazı dolmuş hatlarını gözüne kestirdi. Gece saatlerindeyse gözüne kestirdiği dolmuşları soymak için harekete geçti. Dolmuşların kelebek camını tornavida yardımıyla kırarak içerisinde ne kadar bozuk para, sigara, tespih  ve benzeri değerli eşya varsa cebine indirip gözlerden kayboldu.

Hırsızın, mesai sonrası aracını evinin önüne park eden esnafın evinin önünde keşif yaparak özellikle güvenlik kamerası olmayan bölgeleri seçmesi, ayrıca; hırsızlık yapmak için Sille de bulunan ikametinden bisikletiyle çıkarak 10-15 kilometre uzaktaki dolmuşları hedef belirlemesi aklınca  yakalanmamak içindi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi yakalamak için özel bir ekip kurdu. 

YÜZLERCE KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İZLENDİ

Polis ekipleri şüphelinin kullanmış olabileceği tüm güzergahları mercek altına alarak yaklaşık 300 farklı kameradan 2000 saate yakın görüntü inceledi. İncelenen görüntülerde şüphelinin hırsızlık yapmaya her gidişinde farklı kıyafetler ve farklı güzergahlar tercih ettiği, hırsızlık esnasında kapşonlu ceket giydiği ve eldiven kullandığı, dolmuşlardan çaldığı bozuk paraları ise farklı petrol istasyonlarında tümlettiği ortaya çıktı.

Polis, izlediği kamera görüntülerinden şüphelinin giydiği tüm kıyafet ve ayakkabıları birbiriyle eşleştirme yaptı. Kullandığı bisiklette polisin dikkatinden kaçmadı. Araştırmaların ardından şüphelinin Korhan Gürbez olduğu anlaşıldı.

KEŞİF YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Şüphelinin tespit edilmesiyle ekipler yakalama çalışması başlattı. Şüpheli, Meram ilçesinde yeni hırsızlık hedefini belirlemek için keşif yaparken polislerce suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yakalandığında üzerinde doğum tarihi olan 1989 ve İngilizce yazılmış Türkçe anlamı ‘’En iyisi özgürlük yoludur’’ baskılı tişört ise ilginç bir detay olarak göze çarptı.

‘’PARMAK İZİMİN ÇIKMASI ÇOK DOĞAL’’

Gözaltına alınan şüpheli ile ilgili daha da ilginç detaylar ortaya çıktı. Şüphelinin birçoğu hırsızlık olmak üzere 25 suç kaydı olduğu anlaşılırken yine dolmuştan yaptığı bir hırsızlıktan dolayı çıkarıldığı mahkemece parmak izlerinin dolmuşta çıkmasının sorulması üzerine ‘’Herkesin kullandığı bir toplu ulaşım aracı; bende binmiş olabilirim, dolmuşa binerken eldiven mi takalım? parmak izimin çıkmasından daha doğal bir şey olamaz!’’ dediği öğrenildi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Korhan Gürbez isimli şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.