BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BU KURBAN, ÜLKEMİZDE VE KRİZ COĞRAFYALARINDA HATIRLANMAYI BEKLEYEN KARDEŞLERİMİZ VAR.

BU KURBAN, ÜLKEMİZDE VE KRİZ COĞRAFYALARINDA HATIRLANMAYI BEKLEYEN KARDEŞLERİMİZ VAR. 

16 Haziran 2023
BU KURBAN, ÜLKEMİZDE VE KRİZ COĞRAFYALARINDA HATIRLANMAYI BEKLEYEN KARDEŞLERİMİZ VAR.

İHH Seydişehir Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, İHH, bu yılki kurban organizasyonu kapsamında "Kurban İbadet, Paylaşmak Kardeşliktir" sloganıyla çalışma yürütecek.

İHH, vekaletini aldığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Türkiye dahil 48 ülkede yapacağı çalışmada, 3 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

İHH KURBAN FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Kurban fiyatları, tahmin edilebileceği gibi dünyanın her yerinde farklı olmaktadır. Kimi bölgelerde Türkiye’deki fiyattan daha düşük, kimilerinde ise daha yüksektir. Fiyatların düşük olduğu bölgelere yapılan kurban bağışlarının artacağı, buna karşın fiyatların yüksek olduğu yerlere yapılan kurban bağışlarının azalacağını düşünen İHH, stratejik olarak bütün bölgelerden kurban fiyatlarını alıp ortalama bir fiyat belirlemektedir. Tek fiyat uygulamak, fiyatların düşük olduğu bölgelere yoğunlaşmaları engelleyeceği gibi her bölgeye ihtiyaç oranında kurban eti götürebilmeyi hedeflemektedir. Acil ihtiyaç içinde bulunduğu halde kurban fiyatları yüksek olduğu için bağış alamayacak veya çok az bağış alacak birçok bölgeye bu sayede ihtiyaçları oranında kurban gönderimi sağlanmaktadır.

Bu kapsamda İHH, yurt içi ve yurt dışında kurban hisse bedelini 3 bin 700 lira olarak belirledi.

KURBAN KESİMİ YAPILACAK ÜLKELER

Kurbanları için İHH'ye vekalet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçebilecek.

Türkiye ile birlikte hangi ülkelere ulaşacağız?

ORTA DOĞU

Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün

AFRİKA

Cad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Benin

ORTA ASYA VE KAFKASYA

Mogolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

GÜNEY ASYA

Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

BALKANLAR VE AVRUPA

Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım)

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Kurbanlıklar, İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınıyor.

İslami usullere uygun olarak kesilen kurbanlıklar, ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılıyor. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesajla vekalet sahiplerine iletiliyor.

Vekalet verme süreci bayramın ikinci günü sona erecek.

Kurban vekaletleri, İHH merkezlerine gidilerek, internet üzerinden ya da vakfın 0531 464 0852 telefon numarası aranarak verilebiliyor.

Vekaletler, bayramın ikinci günü 23.59'a kadar alınacak.

 

100 BİN YETİME BAYRAMLIK HEDEFİ

İHH ekipleri, Kurban Bayramı'nda Türkiye dahil 15 ülkede 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planlıyor.

Bayramlık kıyafet yardım bedeli ise 500 lira olarak belirlendi.

 

 

2022 Kurban yolculuğumuzda destek ve bağışlarınızla;

Türkiye ile birlikte 60 ülkede

65 bin 775 hisse kurbandan

2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibi faydalandı. 

Ülkemizle birlikte 14 ülkede 41 bin 416 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk ile annelerinin yüzü yeni bayramlık kıyafetiyle güldü.

Bu iyiliğe vesile olan hayırseverlere teşekkür ederiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.