BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bahçeli'den 19 yeni il önerisi: AK Parti'de hazırlıklar başladı

MHP lideri Bahçeli'nin 19 yeni il ve 27 yeni ilçe önerisi sonrası AK Parti'de hazırlık başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin bir araya gelerek takvim oluşturması bekleniyor. 

15 Haziran 2023
Bahçeli'den 19 yeni il önerisi: AK Parti'de hazırlıklar başladı

1989'da Aksaray'ın il olmasıyla başlayan süreçte, il sayısı 67'den 81'e çıkarılmıştı. Önümüzdeki süreçte il sayısının 100'e tamamlanması bekleniyor. 

BAHÇELİ'NİN 19 İL, 27 YENİ İLÇE ÖNERİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 19 yeni il ve 27 yeni ilçe önerisi sonrası bu konu yeniden gündeme geldi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre çalışmalar devam ediyor. 

AK Parti,14 Mayıs seçimlerinden yaklaşık 6 ay önce yasa çalışması gerçekleştirmişti. AK Parti MYK'da da sunumu gerçekleşmişti. 

İL OLMAK İÇİN ARANAN KRİTERLER

Ancak hangi ilçelerin şehir olacağına dair henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı. İl olabilmek için, "Nüfusun 100 bini geçmesi, ilk merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olunması" gibi kriterler aranıyor. Bununla beraber ekonomik durumu, eğitim seviyesi ve hinterlandı gibi pek çok kriter var. 

HANGİ İLÇELER NÜFUS KRİTERİNİ KARŞILIYOR?

Nüfus bakımından bakıldığında Tarsus, Alanya, İnegöl, Çorlu, Manavgat, Midyat, Fethiye ve Erciş gibi ilçeler nüfus bakımından koşulları sağlıyor. Bu ilçelerin il olup olmayacağı merak konusu. 

2024'TEN SONRA YASALAŞMASI BEKLENİYOR

AK Parti'nin bu çalışmasının 2024'teki yerel seçimlerden sonra yasalaşması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin bir araya gelip takvim oluşturulacağı ifade ediliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.