BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de Engelsiz Yaşam!" Projesi Lansman Toplantısı yapıldı

Seydişehir'de Ümit Çocukları Derneği Bahçesinde Engelsiz Yaşam!" Projesi Lansman Toplantısı yapıldı 

14 Haziran 2023
Seydişehir'de  Engelsiz Yaşam!" Projesi Lansman Toplantısı yapıldı

 Seydişehir  Kaymakamı Deniz Pişkin  Toplantıda  yaptığı açıklamada "Seydişehir Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve N.E.Ü. Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ortaklığında, Seydişehir Ümit Çocukları Derneği tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından mali destek sağlanan “Engelsiz Yaşam” Projemizin lansman toplantısını gerçekleştirdik."dedi

Seydişehir  Kaymakamlığı Proje sorumlusu Serap Caymaz  Toplantıya  katılanlara proje hakkında  bilği  verdi.

Caymaz Projenin "Kırsalımızdaki Engelli bireylere yönelik sayısal veri tabanı oluşturmak, engelli bireylerin bağımsız bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli destek hizmetlerin etkinliğini artırmak, potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak, toplumla bütünleşmelerini, sosyal yapıya uyumlarını sağlamak, hedef kitlemizdeki sorunlara toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak  amacıyla’’Engelsiz Yaşam! ”projesi oluşturulmuştur.
 Projemiz 2022 yılı İçişleri Bakanlığı PRODES  programı kapsamında  Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan mali destek ile yürütülmektedir. 2022 yılı itibariyle  onaylanan proje toplam bütçesi 252.078 TL’dir. 
 Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir Belediye Başkanlığı, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ortaklığında, Seydişehir Ümit Çocukları Derneği tarafından yürütülen projemizin HEDEF KİTLESİni
dil-konuşma , görme , işitme ortopedik, ruhsal ve duygusal, zihinsel engel ve süreğen hastalığı olan 100 birey ve aileleri oluşturmuştur. 9 aylık süreçte yerel basın yayın, sosyal medya hesapları  ve proje faaliyetleriyle 13.830 kişiye ulaşılmıştır.

Projemizin öne çıkan hedefleri
1-Engelli bireylerimizin sosyal iletişim becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak,
2-Engelli bireylerimizin topluma tam ve etkin katılımını artırmak,
3-Farklılıklara saygıyı artırmak,
4- Engelli Bireylerimizin ekonomik, sosyal, sanatsal hayata katılımın artırılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi
4-Derneğin 2020 SWOT Analizinde zayıf yönü olan hedef kitlemize yönelik veri tabanını güncellemek,
5-İnsan odaklı sosyal politikalar çerçevesinde sosyal hizmet modellerinin çeşitlendirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak,
6-Sorun diyagramında belirtilen fiziksel, ruhsal, sosyal, zihinsel yetersizlikleri minimize etmek,
12 ay süreli projemizin 9 aylık diliminde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz ve proje sonuçları;
1- Hedef Kitlemize Yönelik Araştırma Anketi Hazırlanması(Üniversitemiz Dekan Yardımcısı Yusuf Uzun Beyin koordinesinde Ümit Çocukları Derneği işbirliği ile hazırlanmıştır. Hazırlanan anket, Kişisel bilgiler,  Engel grubu, nedeni, günlük yaşam aktivitelerine katılım oranı, Kullandığı yardımcı cihaz, araç ve gerece ilişkin bilgiler ile Eğitim ve çalışma durumuna, sosyal durumuna, Sosyal güvence ve devlet yardımları alıp almadığına dair açık ve kapalı uçlu 25 sorudan oluşmuştur.
2-  İlçemiz 55 mahallesinde Saha Çalışmasının Yapılması ( Seydişehir Kaymakamlığımız koordinasyonunda Üniversitemiz Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik Topluluğu öğrencileri ve Dernek Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kıroğlu Bey birlikteliğiyle saha çalışmaları yürütülmüştür. ) Saha çalışmaları Ekim ayının ikinci haftasına kadar devam edecektir.
3- Seydişehir Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Bahçesi Oluşturulmuştur. Yaşam bahçesine gelen misafirlerimize tost, kahve, çay hizmetlerinin verilebileceği büfe alanı ve depo bölümleri ilave edilmiştir. Gerekli ekipman alımı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır. İşletmeciliği Seydişehir Ümit Çocukları Dernek Yönetimi tarafından gerçekleştirilecektir.
4-Engelsiz Müzik Atölyesinin Oluşturulması ( Hedef kitlemizin gelişiminde etkin bir rol oynayan Müzik Eğitimini nitelikli bir ortamda almaları için ses yalıtımlı-akustik müzik atölyesi Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okuluna oluşturulmuştur.) 
5- Engelsiz Ritim Kursunun Açılması (200 saatlik) 9 kişilik Engelsiz Ritim Grubu ilçemize kazandırılmıştır.
6- Engelsiz Tiyatro Kursu açılarak  (96 saatlik) 12 kişiden oluşan Engelsiz Tiyatro grubu ilçemize kazandırılmıştır.
7-31 Mayıs 2023 tarihinde Engelsiz Ritim Grubu ve Engelsiz Tiyatro Ekibi Tarafından  Engelliler Haftası Programı  İcra Edilmiştir.
8- 2022 yılı Ekim ayında 2 gece konaklamalı Alanya Gezisi(engelli birey ve ebevynlerinin katılımıyla toplam 46 kişilik)   gerçekleştirilmiştir.
9-Görünürlük Materyalleri olarak billboard, Roll-up, Branda ve Müzik Atölyesi ve Engelsiz Yaşam Bahçesi Tabelaları  İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün görünürlük ilkelerine bağlı kalınarak hazırlanmış ve halkımızın  paylaşımına sunulmuştur.
Proje Ara Raporu hazırlanmış ve Mart ayında Bakanlığa sunulmuştur. Proje Sonuç Raporu Kasım ayında sunulacaktır.dedi

 Toplantıya İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ,İlçe Müftüsü Adem Bebek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül ,sivil toplum örgütleri temsilcileri, engelli velileri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.