BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakan Koca'dan zehirlenme uyarısı! 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor!

Vatandaşları mantar zehirlenmesine karşı uyaran Sağlık Bakanı Koca, her 100 hastadan 3'ünün hayatını kaybettiğini söyleyerek tehlikeye dikkat çekti. 

14 Haziran 2023
Bakan Koca'dan zehirlenme uyarısı! 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor!

Karaman’da MANTARDAN ZEHİRLENEN BİR GENÇ HANIM, KARACİĞER NAKLİ İLE HAYATA DÖNDÜ. 

Nakil, Ankara Bilkent Şehir Hastanemizde yapıldı. Anne ve baba, hastaneye yatırılarak tedavi edildi. Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3’ü hayatını kaybediyor. Zehirlenmelerin bir kısmında böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açabilen ciddi durumlar oluşuyor. Dünya genelinde 6 binden fazla mantar türü var ve bunlardan en az 100'ünün hayatı tehlikeye sokan zehirli çeşitler olduğu biliniyor. Zehirlenme riskinden kaçınılması için doğada bulunan mantarların tüketiminden kaçınılması ve kültür mantarlarının tercih edilmesi gerekir. Hastalarımıza geçmiş olsun diyor, karaciğer naklini ve tedavileri başarıyla gerçekleştiren ekiplerimizi kutluyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.