BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bahçeli işareti verdi: Cumhuriyetin 100. yılında 100 il!

Cumhur İttifakı 28 Mayıs seçimlerinden halkın verdiği kararla zaferle çıktı. Yeni dönemdeki ilk grup toplantısını gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" dedi. 

13 Haziran 2023
Bahçeli işareti verdi: Cumhuriyetin 100. yılında 100 il!

28 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında yeni anayasa konusunda önemli mesajlar verdi. Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptığı açıklamalarında önceliklerinin anayasa olduğunun altını çizdi. Bugün grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP lideri Bahçeli' den '100 il' çıkışı geldi. 

100 İL VURGUSU 
Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında  en dikkat çekici çıkışlarından biriyse 100 il vurgusu oldu. Bahçeli; 'Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür...' diyerek 19 ilçenin bu sene il yapılabileceğinin altını çizdi. 

DÜZCE, BOLU'YA BAĞLIYDI 
Türkiye'nin son ili olan Düzce, 1999 öncesine kadar Bolu'ya bağlı bir ilçeydi. Düzce, 12 Kasım depreminin ardından 9 Aralık 1999 tarihinde Bolu'dan ayrıldı ve il oldu. 81 plakalı Düzce'nin ardından 19 ilçe daha il olabilir.

PEKİ HANGİ İLÇELER İL OLABİLİR?
Devket Bahçeli'nin bu açıklamaları sonrası hükümetin 2023 senesi veya sonraki yıllarda bazı ilçeleri il konumuna getirilebileceği oldu. Türkiye'de il olmayı bekleyen birçok ilçe var.Karadeniz Ereğli, Bodrum, Fethiye, Nazilli, Akhisar, Bandırma, İskenderun, Alanya, İnegöl, Çorlu, Tarsus, Siverek, Erciş, Kozan, Ünye, Polatlı, Yüksekova, Edremit, Midyat gibi ilçelerin il olma ihtimali var.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.