BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Büyükşehir Belediyesinden Seydişehir Mahmut Esat Ortakulunda anlamlı proje: Güvenli Okul Yolları

Konya Büyükşehir Belediyesinden Seydişehir Mahmut Esat Ortakulunda anlamlı proje: Güvenli Okul Yolları 

12 Haziran 2023
Konya Büyükşehir Belediyesinden Seydişehir Mahmut Esat Ortakulunda anlamlı proje: Güvenli Okul Yolları

Konya'da öğrencilerin güvenli şekilde okula gidebilmesi için örnek bir proje hayata geçirildi. Projenin adı Güvenli Okul Yolları

Bu proje çerçevesinde Konya merkez ve ilçelerde seçilen pilot okullarda öğrencilere güvenli bisiklet sürüşünün baş kuralı olan kask ve reflektörlü yelek dağıtılıyor. Ve Öğrencilere güvenli bisiklet sürüşünün kurallı anlatıldıktan sonra örnek sürüşle güvenli yollarda güvenli sürüş etkinliği yapılıyor.

Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulunda "Güvenli Bisiklet Yolları" eğitimi

Bugün de bu uygulama Konya'nın Seydişehir ilçesinde yapıldı. Bisikletle okula gelen öğrenciler önceden tespit edilerek kask ve reflektörlü yelekler dağıtıldı. Bisiklet sporuyla ilgilenen öğretmenler Ali Akış, Ömer Aydoğdu ve Bilal Soğancı öğrencilere güvenli bisiklet sürüşü hakkında bilgiler verdi. Okul müdürü Süleyman Boztepe: Böyle bir projeye okulumuzu da dahil eden Seydişehir Belediyesine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve projenin ana uygulayıcısı olan Konya Büyükşehir Belediyesine şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Öğrenciler "Güvenli Bisiklet Yolları" eğitimini çok sevdi

Öğrencilerden Elvin Yücel: Projeyi hazırlayanlara çok teşekkür ederim. Kask ve güvenlik kıyafetlerinin, güvenli sürüşün bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Çok teşekkür ediyorum." dedi Yine öğrencilerden Beytullah Yalçıner: Proje sayesinde hem kaskım oldu hep de güvenli bisiklet sürmeyi öğrendim. Teşekkürler Konya Büyükşehir Belediyesi. Diğer öğrenciler de hep bir ağızdan emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Öğrencilere kask ve reflektörlü yelek dağıtımından sonra yollarda güvenlik tedbirleri alınarak pilot bir parkurda örnek bir sürüş eğitimi yapıldı ve öğrenciler güvenle okullarına döndüler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.