banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İki şirket son anket sonuçlarını yayımladı! İkinci tura günler kala çarpıcı rakamlar

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna çok az bir süre kala ASAL Araştırma ve muhalefet yanlısı KONDA Araştırma, son anket sonuçlarını yayımladı. İki şirketin anket sonuçlarına göre; seçimi Başkan Erdoğan farkla kazanıyor... 

25 Mayıs 2023
İki şirket son anket sonuçlarını yayımladı! İkinci tura günler kala çarpıcı rakamlar



ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Ankete göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53.4 ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 46.6 çıktı.

26 İLDE 2 BİN 184 KİŞİYLE YAPILDI
ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 19-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Denizli, Burdur, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Van, Elazığ ve Mardin dahil toplamda 26 ilde 18 yaş ve üzeri toplamda 2 bin 184 kişiyle yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti. 

ERDOĞAN %53.4 KILIÇDAROĞLU %46.6
Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş,cinsiyet ve eğitim kotalarına bağlı kalınarak yapılan araştırmada, verilerinin kontrolleri ve bilgisayar analizi yapılmasının ardından kararsızlar, sandığa gitmeyeceğim ve hiçbiri yanıtları oransal olarak dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53.4 ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 46.6 çıktı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İKİNCİ TUR SEÇİMLERİNDE HANGİ ADAYA OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ? (KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA)
Recep Tayyip Erdoğan: %53.4
Kemal Kılıçdaroğlu: %46.6

KONDA ARAŞTIRMA'NIN SON ANKETİ

Bilindiği gibi muhalif anket şirketi 'KONDA Araştırma' 14 Mayıs seçimlerine kadar olan süre zarfında ilk tur seçimlerine çok uzak rakamlar içeren anket sonuçları yayımlamıştı.

KONDA Araştırma da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs'taki seçimde yüzde 52,7 oy oranıyla Kılıçdaroğlu'nun önünde olduğunu gösteren son anket sonuçlarını yayımladı.

KONDA'nın 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği anket çalışmasına göre; 34 ilin merkez dâhil 108 ilçesine bağlı 154 mahalle ve köyünde 3607 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşmeler yapıldı.

Şirketin verdiği bilgilere göre; araştırma, Türkiye’nin 18 yaş üstü yetişkin nüfusunu temsil edecek yurt içi seçmenlerin saha çalışmasının yapıldığı günlerdeki siyasal eğilimlerini de yansıtıyor.

ANKET ÇALIŞMASININ YAPILDIĞI İLLER

Araştırma kapsamında gidilen iller: 

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

KONDA'nın verilerine göre; araştırmaki hata payı, yüzde 95 güven aralığında +/- 1,63, yüzde 99 güven aralığında yüzde +/- 2,15.

SONUÇLAR DİKKAT ÇEKTİ

28 Mayıs'taki seçim için 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılan anketin sonuçlarına göre kararsızlar dağıtıldığı takdirde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.7, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.3'lik oy alıyor.

KAYNAK:HABER 7 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147