BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE OKULU OLDU!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu olma şartlarını taşıdığı için başvurusu kabul edilen, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, önümüzdeki Eğitim Öğretim yılında sınavla öğrenci almaya başlayacak. 

02 Mayıs 2023
ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE OKULU OLDU!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu olma şartlarını taşıdığı için başvurusu kabul edilen, Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, önümüzdeki Eğitim Öğretim yılında sınavla öğrenci almaya başlayacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar;İlçemizde Fen Lisesi gibi LGS puanı ile öğrenci alacak olan okulumuza ayrıca mahalli yerleştirme ile de öğrenci alınabilecek. Bundan sonra, Endüstri Meslek Lisesi mezunlarından çok sayıda mühendis ve nitelikli meslek sahibi teknisyen gençlerimiz olacak. Okul önümüzdeki Eylül ayı itibariyle mühendis adaylarının yeni adresi oluyor, dedi.

Okul Müdürü Zafer Ülkebaş; ETİ Alüminyum A.Ş. ile yapılan protokol ile modern, son teknoloji ile donatılan atölyeler, karşılıksız burs ve istihdam önceliği olan okulumuz, sınavla öğrenci alarak, sadece ilçemizde değil bölgenin dikkatini çeken bir eğitim yuvası haline gelmiş oldu.

Okulumuz; uzman öğretmen kadrosuyla, otel konforunu aratmayan, Devlet Parasız Yatılı Kız ve Erkek Pansiyonları, sanatsal ve sportif çalışma alanları, bilinçli teknoloji kullanma atölye ve laboratuvar ortamları, modern yemekhane ve sosyal imkânlı kantiniyle hizmet üretiyor. Bu durumkomşu ilçe ve illerde bulunan öğrencilerin de dikkatini çekmeye başladı.Hedefimiz ülkemizin her yerinden nitelikli öğrencileri ilçemize çekmek ve üreten Türkiye’de okul olarak bir marka olmak,dedi.

Okul Müdürü Zafer Ülkebaş; okulumuzdaki mevcut yedi meslek alanının, atölye/laboratuvar ders konularında, çağın yeniliklerine göre güncellemeler yapılarak, gençlerimize zamanın ihtiyaç duyulan eğitimi verilmektedir. Ayrıca müfredat uygulama değişikliği gelmiş olup, iki lise bir arada anlayışına göre eğitim verilecektir. İsteyen öğrenci akademik hedefine giderek mühendis olurken, isteyen öğrenci nitelikli aranan teknisyen olarak istihdama katılacaktır. Üniversiteyi kazanan mühendis adaylarımız fakültelerine mesleki tecrübe ile gideceklerindendüz lise mezunlarına göre oldukça avantajlı olacaklar. Kazanamadığında ise elinde mesleği ( altın bileziği ) olacak, kendini boşlukta hissederek özgüven kaybı yaşamayacak, karakterli ve güzel ahlaklıbirey olarak, ülke ekonomisindeki istihdamda yerini alacaktır.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, proje okulu olması ileSeydişehir ilçemize büyük katma değer kazandırılmasında emeği geçenlere, şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum, dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.