BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de nisan yağmurları sevindirdi

Son yılların en kurak kışını yaşayan Seydişehir'de etkili olan nisan yağmurları Seydişehirlileri sevindirdi. 

27 Nisan 2023
Seydişehir'de  nisan yağmurları sevindirdi

Seydişehir ilçe genelinde dün geceden  buyana yağan sağanak yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü.

Bu kış mevsiminin kurak ve beklenilen yağış görülmemesi nedeniyle ekili alanların yağmura susadığını belirten Seydişehirli çiftçiler sağanak yağışla az da olsa yüzleri güldü.

Çiftçilerin su sıkıntısı yaşadığı bu günlerde yağan yağmurun kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen  çiftçiler“Uzun zamandan beri beklediğimiz yağışlar ekinlere iyi geldi. Havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi çiftçimizi sıkıntıya sokmuştu. Kurumaya yüz tutmuş ekinler bu yağmurlarla adeta can buldu. Bu yıl kış aylarında fazla yağış görmedik. Yağan kar da kısa sürede eriyince toprak kurudu. Mart ayında da beklenilen yağışları göremeyince sıkıntımız başlamıştı. Dün gece başlayan yağmurların devam etmesini bekliyoruz. Çünkü üst üste yağan yağışlar ekili alanlara çok iyi gelecek. Çiftçi için en önemli yağış, zamanda yağmasıdır. Yağışların zamanlı yağması bizleri çok mutlu etti. Bu yağışlarla ilçemizdeki çiftçilerin yüzü yağışla güldü. Nisan yağmurlarının Mayıs’ta devam ederse bol verim elde ederiz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.