BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Telegram’da uzun zamandır var! Beklenen özellik WhatsApp’a da geliyor

WhatsApp'ın iOS için hazırlanan beta sürümü 23.8.0.75'te yeni bir özellik ortaya çıktı: Kanallar. Telegram'da da var olan bu özellikle ilgili detaylar belli oldu. Kanallar sayesinde kullanıcılar haber almayı seçtikleri kişilerden faydalı güncellemeleri kolayca alabilecek. Android'de de geliştirilme aşamasında olan özelliğin şimdi de iOS için geliştirildiği ortaya çıktı. 

27 Nisan 2023
Telegram’da uzun zamandır var! Beklenen özellik WhatsApp’a da geliyor

Yayınlanan ekran görüntüsünde WhatsApp'ta Durum sekmesinin Güncellemeler olarak adının değiştirildiği görülüyor. Kanallar da eskinin 'Durum'u yerine 'Güncellemeler'in içinde yer alıyor.
   
Peki Kanallar nedir? WhatsApp Kanalları'nda bir kanala katılan telefon numaraları ve kullanıcı bilgileri gizli tutulur. Bir kanal içinde alınan mesajlar ise uçtan uca şifrelenmez. İnsanlar hangi kanallara abone olmak istedikleri konusunda her zaman kontrol sahibidir. Kimi eklemiş olurlarsa olsunlar, takip ettiklerini başka hiç kimse göremez.
   
Ayrıca kullanıcılara görmek istemedikleri algoritmik öneriler yapılmaz. Kimse herhangi bir kanala otomatik olarak abone olamaz. Kullanıcılar WhatsApp'a kullanıcı adı girerek belirli bir WhatsApp kanalını arayabilir. Böylece kanallara erişilebilirlik kolaylaşır.
   
Halen geliştirme aşamasında olan özelliğin ilerleyen dönemde herkesin kullanımına sunulması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.