BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TASAGİL KÖPRÜSÜNDE KULLANIMI YASAK OLAN MALZEME İLE KATLİAM YAPILIYOR

TASAGİL KÖPRÜSÜNDE KULLANIMI YASAK OLAN MALZEME İLE KATLİAM YAPILIYOR 

24 Nisan 2023
TASAGİL KÖPRÜSÜNDE  KULLANIMI  YASAK OLAN  MALZEME İLE  KATLİAM  YAPILIYOR

Sportif olta balıkçıları TASAĞIL köprüsünü tırıvırılardan temizlemeye çalışıyor 
Yetkililerin de bu konuda  önlem ve yardımcı olmalarını talep ediyor 
Bu yasak olan ürünün kullanılmasını  engellemek için  satışına izin vermemek gerekiyor 
Satış yapan bayilerin  biran önce işleme alınması ve bu katliamin önüne geçilmesi gerekiyor 
Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.
Yukarda adı geçen malzemelerin ince misinadan imal edilmiş olması nedeniyle bir cisme takılınca kolayca kopabilmekte, kopan parçalar yıllarca suda kalıp, doğal yaşama karşı büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu haliyle tam bir doğa katili olup, aynı zamanda Amatör Balık Avcılığı ruhunu da yok etmektedir.
Serpme ağlarının, Yeşilırmak, Kızılırmak, Sakarya, Gediz, Fırat, Dicle, Büyük ve Küçük Menderes, Seyhan ve Ceyhan nehirleri gibi büyük nehirlerimizin dışındaki iç sularımızda sportif amaçlı bile olsa kullanımları Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yasaklanmıştır.
Tırıvırı (paraşüt), serpme ağ, uzatma ağ gibi av araçları kullanımı yasak olup 500 - 5000 TL arasında değişen idari yaptırım cezaları uygulanmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.