BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Twitter'ı "bitirecek" yeni uygulama: Bluesky nedir,?

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter için tehlike sinyalleri çalmaya başladı. Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey, Twitter'ın yeni patronu Elon Musk'a "Bluesky" uygulamasıyla rakip oluyor. Peki, Bluesky nedir, davet kodu nasıl alınır? 

22 Nisan 2023
Twitter'ı "bitirecek" yeni uygulama: Bluesky nedir,?


Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, git gide değerini kaybetmiş ve milyonlarca kullanıcısını da başka uygulamalara kaptırmaya başlamıştı. Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey de Twitter'ı 'bitirecek' yeni bir uygulama ile kullanıcıların karşısına çıktı.

3 aylık deneme sürecinin ardından Bluesky, Android tabanlı telefonlarda erişime açıldı. Deneme sürümü bile insanlarda büyük merak uyandıran Bluesky, yeni bir özelliğiyle de herkesin merakını cezbetti.

"YENİ TWITTER" LAKABIYLA TANINMAYA BAŞLADI

Birçok sosyal medya kullanıcısı Bluesky'ı deneyimlemek için adeta can atıyor. "Yeni Twitter lakabıyla sosyal medyada tanımlanan Bluesky, kullanıma açıldığında büyük bir sürprizle karşılaştı.


Bluesky oturumu başlatmak için kullanıcıların bir davetiye kodu alması gerekiyor. Alınan davet kodunun ardından ancak uygulamaya giriş yapılabiliyor.

BLUESKY DAVET KODU NASIL ALINIR?

- Kullanıcıların ilk olarak uygulama için oluşturulan web sitesine girmesi gerekiyor.

- Ardından web sitesi üzerinden e-posta hesabına bir davetiye kodu talep edilmesi gerekiyor.

- Kullanıcının talebi, Bluesky tarafından kabul edilirse e-posta hesabına davet kodu gönderiliyor.

TWITTER'I BİTİREBİLİR

Bluesky, diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak merkezi olmayan bir ağ sistemi ile çalışıyor. Twitter'ın basitleştirilmiş bir sürümü olarak da görülen Bluesky'da paylaşılan gönderilen beğenilip alıntı yapılabiliyor.


Bluesky'ın ileride Twitter'ı bile geçebileceği öngörülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.