BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı!

Adana'daki AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir "Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz” dedi. 

20 Nisan 2023
AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı!

Adana'da, AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığının depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan binasına pompalı tüfekle ateş edildi.

Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki partinin ilçe başkanlığı binası önüne elinde pompalı tüfekle bir şüpheli geldi.

Parti tabelası ve bayrakların asılı olduğu tedbiren boşaltılan binaya elindeki tüfekle ateş eden şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.

Şüpheli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

SALDIRI ANI KAMERADA 
Öte yandan saldırı anı ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. 

"12 EL ATEŞ EDİLDİ"
AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, ilçe binasına 12 el ateş edildiğini söyledi. Kandemir, "İlçe binamıza 1 kişi tarafından 12 el ateş edildiği bilgisini aldık. Bu saldırıyı lanetliyoruz. 1 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Tüm teşkilatımıza, partimize geçmiş olsun" dedi.

"BU DÖNEMDE BU TÜR PROVOKASYONLAR OLABİLİR"
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, provokasyona karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, şu şekilde konuştu:

"Henüz netleşmiş bir detay yok. Şu anda saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltında. Kısa sürede olayın detayları ortaya çıkacaktır. Hepimizin bu olayı kınaması lazım. Seçimin yaklaştığı, adayların yarış içerisinde olduğu bu dönemde bu tür provokasyonlar olabilir. Bunlara karşı milletimizin duyarlı olması gerekiyor.

"SALDIRI TÜRK DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞTIR"
Saldırıyı çok açık şekilde ve şiddetle kınıyoruz. Yapılan saldırı AK Parti kimliğine değil Türkiye demokrasisine yapılmıştır. İnşallah ümit ederiz ki bir kişinin gözü dönmüşlüğüne maruz kalmışızdır. Devam eden bir emniyet soruşturması var, ortaya çıktıkça emniyet bilgileri paylaşacaktır. Siyasetçiler olarak provokasyonlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.