BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Torosların şifalı otu çiriş Seydişehir pazarına indi

Seydişehir ilçesinde nisan - mayıs aylarında Toros dağlarının zirvelerinde karların erimesiyle birlikte çıkan çiriş otu, Seydişehir pazarında satılmaya başlandı. 

13 Nisan 2023
Torosların şifalı otu çiriş  Seydişehir pazarına indi

Seydişehir'de pazarcılık yapan  Mevlüt Yüksel yöre halkı tarafından bilinen çiriş otunun dağların zirvesinde baharla birlikte kendini gösterdiğini söyledi.

Çok faydalı olduğuna inanılan çiriş otunu köylülerin toplayarak pazara getirdiklerini ifade eden Yüksel  şunları kaydetti:

"Şimdi kilosu 20 liradan satılıyor. Az veya çok, insanların ekonomisine bir katkı sağlıyor. Geçmiş yıllarda daha çok kişi toplardı. 60 - 70 yaş üzerinde olan kişiler daha çok tercih ediyor. Biz de insanların yılda bir defa da olsa şifa niyetine yemesini tavsiye ediyoruz. Pırasa veya ıspanak gibi kavrulup pişirilebiliyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.