banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Başkan Altay: “Çanakkale’de Tarih Yeniden Yazılmıştır”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; aziz milletimizin Çanakkale Zaferi ile diriliş ateşini yeniden yaktığını ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığını ifade etti. Başkan Altay, “Ecdadımız Çanakkale’de asırlar boyu dillerden düşmeyecek bir zaferi daha tarihimize altın harflerle kazımış, Çanakkale’de tarih yeniden yazılmıştır” dedi. 

17 Mart 2023
Başkan Altay: “Çanakkale’de Tarih Yeniden Yazılmıştır”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle:

“Şanlı tarihimizin destansı bir zaferle taçlandığı en özel günlerden birini idrak ediyoruz. Bundan tam 108 sene önce vatanımızı esaret altına almaya çalışan sömürgeci devletlere karşı aziz milletimiz eşine az rastlanır bir mücadele vererek Çanakkale’yi düşmana dar etmiş ve büyük bir zaferle diriliş ateşini yeniden yakmıştır.

Binlerce yıllık şanlı tarihi boyunca esarete hiçbir zaman boyun eğmeyen ve hürriyeti için gerekirse canını feda eden ecdadımız; Çanakkale’de de aynı inançla bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. ‘Çanakkale Geçilmez’ düsturuyla ecdadımız Çanakkale’de asırlar boyu dillerden düşmeyecek bir zaferi daha tarihimize altın harflerle kazımış, Çanakkale’de tarih yeniden yazılmıştır.

Vatanımızın dört bir yandan kuşatıldığı o çetin günlerde milletimizin kahraman evlatları sadece cephede değil, cephe gerisinde de çok büyük bir dayanışma örneği göstermiş ve elinde ne varsa kahraman Mehmetçiğe ulaştırmıştır. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından ortaya koyduğumuz devlet-millet dayanışması da aynı şekilde ecdadımızdan kalan bu kutlu iradenin sapasağlam ayakta durduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Ülkemizin her bir köşesi şehitler yadigârıdır. Bugün bizlere düşen en önemli vazife; vatanımız ve mukaddesatımız uğruna şehadete yürüyen kahramanlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, bizlere emanet ettikleri cennet vatanı yüksek ufuklara taşımak ve bizden sonraki nesilleri de bu uğurda yetiştirerek sahip olduğumuz değerleri yüreklerine nakşetmektir.

Bugün, aziz şehitlerimiz sayesinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı içerisindeyiz ve çok daha güçlü adımlarla yarınlara doğru ilerliyoruz. Bu yüzyıl, Türkiye’nin yüzyılıdır ve çok daha müreffeh bir Türkiye, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktığı eşsiz miras üzerinden yükselecektir.

Bu duygularla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de cansiperane çarpışan tüm kahramanlarımızı saygıyla ve hürmetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun.

Aziz milletimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılını en kalbi duygularla tebrik ediyorum.”

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147