BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

CHP İLÇE BAŞKANINDAN BÖLGE ÇİFTÇİSİ İÇİN KURAKLIK TEHLİKESİ UYARISI

Arkadaşlar merhabalar; Ülkemiz çağın en büyük depreminin yaralarını el birliği ile sarmaya çalışıyor. 

02 Mart 2023
CHP İLÇE  BAŞKANINDAN BÖLGE ÇİFTÇİSİ  İÇİN KURAKLIK TEHLİKESİ  UYARISI

 

Bu acıların üzerine, Maalesef bu yıl milletimizi büyük bir kuraklık tehlikesi beklemektedir. Bu konuda Devletin makamları uyarılar yayınlamaya başlamıştır. Seydişehir Sulama Birliği Başkanlığı, Beyşehir gölü ve Sulama kaynaklarının kritik seviyenin altında olması nedeni ile tarımsal sulama yaptıramayacağım açıklamıştır. Beyşehir Kamuoyu göl elden gidiyor diye feryat çığlıkları atıyor. Çevre Bakanlığı da yaptığı duyuru ile Özellikle Konya Bölgesini olağanüstü Kuraklık yaşayacak alan olarak ilan etmiştir.

Sevgili arkadaşlar kısaca tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizi çok zor günler bekliyor. Dolayısı ile bu durum tüm halkımızı derinden etkileyecektir.

Lütfen hepimiz su kullanımımız dahil, yaşam biçimimize dikkat etmemiz gerekmektedir.

Önlemler konusunda da çiftçilerimizin yalnız bırakılmaması, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Seydişehir Sulama Birliği Başkanlığı, Siyasi irade ve tüm ilgililerin iş birliği içinde hareket etmesi gerekmektedir.

Bu durumu birinci elden, yetkilisinden öğrenmek için Tarım Komisyonundaki Meclis üyemiz, üretici Mehmet Altındağ la birlikte Sulama Birliği Başkanı Mühendis Osman Güzel'i ziyaret ettik. Verdiği bilgiler gerçekten iç karartıcı idi. Ancak Suğla sulama gölü deposunun Yine kendi bölgemiz Suğla havzasının kullanımına sunulması ciddi olarak değerlendirilmelidir.

Arkadaşlar Felaket tellallığı yapmak istemem; ancak, şimdiden harekete geçip gerekli önlemleri almalıdır. Bizde bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Saygılarımızla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.