BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehirdeki yurtlar depremzedelerin sıcak yuvaları oldu

Deprem bölgelerinde evlerini kaybeden ve gidecek yakını bulunmayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Seydişehirdeki bulunan KYK yurtları depremzedelere kapısını açtı. bine ulaşan depremzedeye ev sahipliği yapan yurtlarda depremzedelerin barınma, yemek, giyim, eğitim, sağlık gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 

23 Şubat 2023
Seydişehirdeki yurtlar depremzedelerin sıcak yuvaları oldu

Deprem bölgelerinden Seydişehire gelen depremzede aileler, Seydişehirde devlet yurtlarına yerleştirilmeye devam ediyor.

Seydişehirde  Yurtlara  ve evlere  şu ana  kadar 1500  yakın  afetzede yerleşti

Asrın afetinin yaşandığı ilk günden bu yana Seydişehirde bini aşkın depremzede vatandaş yurtlara yerleştirilmiş durumda. Yurtlarda depremzede ailelerin barınma ihtiyaçlarının yanında günde 3 öğün yemek verilerek beslenme ihtiyaçları da karşılanıyor.

Gelen misafirlerin sağlığı da ihmal edilmiyor. Yurtlarda oluşturulan revirde depremzedeler sağlık kontrolünden geçiriliyor. Sonrasında da ilaç tedavisi gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor.
Çocuklar unutulmadı

Depremin yıkıcı etkisinden en çok çocuklar etkilendi. Yurtlarda onlar da unutulmadı. Yurtlarda oluşturulan eğitim sınıfları ve özel oyun alanları oluşturularak çocukların kaygı düzeyi en aza indirilmeye çalışılıyor.
Depremin zihinlerde oluşturduğu hasarı onarmak uzun sürecek gibi. Bu kapsamda depremlerin etkilediği afetzedelere yurtlarda psikososyal desteklerde verilmeye devam ediyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.