BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir son yılların en kurak ocak ayını yaşadı.

Ülkenin en soğuk illerinden biri olan Seydişehir ocak ayı kar yağmadan sona eriyor. Geçmiş senelerde kara teslim olan ilçe bu yılki kurak görüntüsü dikkat çekti. 

03 Şubat 2023
Seydişehir  son yılların en kurak ocak ayını yaşadı.

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki Suğla Gölünde mevsimsel kuraklığın yanı sıra  gölü besleyen su kaynaklarının durumu nedeniyle sular önemli oranda çekildi.

Konya'ya 130 kilometre uzaklıkta bulunan ve ilçenin kuzeybatısında yer alan Suğla Gölü, birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Çevresindeki 4 mahallede yaşayan birçok aileye de balıkçılık yaparak geçimlerini sağlamalarına imkan sunan gölde, aynalı sazan, Çin sazanı, tatlı su kefali, gümüş, kadife balığı ve tatlı su ıstakozu yaşıyor. 

Suğla Gölü’nü besleyen ve kaynağını Toros Dağlarının kar ve yağmur sularından alan 25 kilometre uzunluğundaki Akçay Deresi, ve Dağların eteklerinde çağlayanlardan beslenmeyince  su seviyesi kritik seviyeye  düştü. Göl, artık suyunu neredeyse tamamen kaybetmiş, lokal su birikintilerinin görüldüğü bir alan durumuna gelmiştir. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.