banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İşte 2022 yılında en fazla satış yapan akıllı telefon markaları:

En çok satılan telefon markaları belli oldu 

24 Ocak 2023
İşte 2022 yılında en fazla satış yapan akıllı telefon markaları:

En çok satılan telefon markaları belli oldu
2022'de en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu. Verilere göre, en çok satan akıllı telefon markaları sıralaması bir önceki yıla ile çok da farklı olmadı.

Telefonlar gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmuşken en çok satan akıllı telefonların oranları bir analiz firması olan Canalys tarafından açıklandı. Listenin zirvesinde Samsung, Apple ve Xiaomi yer aldı.

Samsung, Apple ve Xiaomi arasındaki rekabet gün geçtikçe artıyor ancak en çok satan akıllı telefon markaları listesi neredeyse her yıl aynı kalıyor.

LİSTENİN ZİRVESİNDE SAMSUNG YER ALDI
NTV’de yer alan habere göre, listenin zirvesindeki isim Samsung olurken onu Apple ve Xiaomi takip etti. Samsung geçen yılın en başarılı kapatan akıllı telefon markası olmayı başardı. Samsung'un pazar payı yüzde 22'ye yükselirken 264 milyon adet satış gerçekleştirdi. Aynı dönemde Apple'ın pazar payı yüzde 19'a çıkarken 228 milyon adet satış yaptı. Xiaomi'nin ise pazar payı yüzde 13'e gerileyerek 156 milyon adet satış gerçekleştirdi.


İşte 2022 yılında en fazla satış yapan akıllı telefon markaları:

Samsung / Satış adedi: 264 milyon (yüzde 22)
Apple / Satış adedi: 228 milyon (yüzde 19)
Xiaomi / Satış adedi: 156 milyon (yüzde 13)
Oppo / Satış adedi: 108 milyon (yüzde 9)
Vivo / Satış adedi: 108 milyon (yüzde 9)

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147