banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’DA ARAZİYE BIRAKILAN KİMYASAL ATIKLARIN FAİLLERİ POLİSİN TİTİZ ÇALIŞMASI SONUCU YAKALANDI

KONYA’DA ARAZİYE BIRAKILAN KİMYASAL ATIKLARIN FAİLLERİ POLİSİN TİTİZ ÇALIŞMASI SONUCU YAKALANDI 

23 Ocak 2023
KONYA’DA ARAZİYE BIRAKILAN KİMYASAL ATIKLARIN FAİLLERİ POLİSİN TİTİZ ÇALIŞMASI SONUCU YAKALANDI

Konya’nın Selçuklu ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından boş bir araziye 65 varil kimyasal madde bırakıldı. Konya Emniyeti çevre halkının hayvanlarını otlattığı alanı kirleten şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Polisin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda şüpheliler yakayı ele verdi.

Selçuklu ilçesine bağlı Dokuz Mahallesi’nde 21 Ocak tarihinde boş bir araziye kimliği belirsiz kişiler tarafından 65 varil kimyasal atık bırakıldı. Çevre halkının hayvanlarını otlattığı ve mağdur olduğu boş araziye bırakılan varillerin içerisinde sodyum sülfat, amonyum hidroksit, çeşitli atık yağ ve petrol ürünü olduğu tespit edildi.

KİMYASAL MADDE DOLU VARİLLERİ ORAYA BIRAKAN ŞÜPHELİLERİ POLİS EKİPLERİ KISKIVRAK YAKALADI

Bölge halkına mağduriyet yaşatan ve çevre için büyük tehlike oluşturan olay polis ekiplerini harekete geçirdi. Bölgede ve bölge civarındaki 74 ayrı kamera ait yüzlerce saatlik görüntü incelendi. İncelemeler sonucunda Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri kimyasal maddelerin 2 farklı kamyonla bırakıldığını tespit etti. Ekipler kamyon şoförlerini yakalamak için çalışma başlattı.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

Polis, kamyon şoförleri İbrahim M. ve Cemil A.’ya kısa sürede ulaştı. Kimyasal maddelerin 3. Organize Sanayi’den Hamza Ö. isimli şahsın iş yerinden alındığı tespit edildi. Atıkları kamyona Mustafa Ö. isimli şahsın forkliftle yüklediği anlaşıldı. İş yeri sahibi Hamza Ö. ve forklift operatörü Mustafa Ö. de ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147