BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Noter çeviri onay ücreti

 

16 Ocak 2023
Noter çeviri onay ücreti

Tercümebürolarındaençoktalepedilençevirilerdenbiri, noteronaylıçevirilerdir. Bu çevirileryeminlitercümanlartarafındanonaylanantercümelerdir. Tercümebürolarındanoterçevirionayücretiiseçevirinindilinevesayfasayısınagöredeğişmektedir. Yeminlitercümanlar, tercümeedilmişbelgeyiimzalayarakkaşelerinibasarlarveböyleceçevirinindoğruolduğunadairsorumluluküstlenirler. Yeminlitercümelerin normal çeviridenfarkı, kaşeliveimzalıolmasıdır. Yeminlitercümanınimzavekaşesibulunantercümelerresmievrakniteliğindedir. Tercümeedilmişbelgelerinçıktılarındayeminlitercümanın el yazısıileimzasıvekaşesiyeralır. DevletkurumlarıtarafındanTalepedilentercümeler, noteronaylıtercümelerdir. Noteronaylıyeminlitercümeler, sadeceyeminlitercümanlartarafındanyapılmaktadır. Yeminlitercümanolabilmekiçinçeşitlişartlarınyerinegetirilmesigerekmektedir. Yeminlitercümanolmanınbaşlıcaşartları; yabancıbirdilbölümünden 4 yıllıklisansdiplomasınasahipolmak, TürkiyeCumhuriyetivatandaşıolmak, hizmetvereceğiyabancıdilileilgiliyetkinlikbelgesinesahipolmakvenoterhuzurundayeminetmektir.

 

noterçeviritasdikücreti

 

Devletkurumlarınınistediğiçeviriler, noteretasdikedilmişolmalıdır. Tercümebürolarındanoterçeviritasdikücreti, belgeninniteliğinegöredeğişmektedir. Resmikurumlarınistediğiçevirileringeçerliolabilmesiiçinçevirininnoterdeonaylanmasımecburidir. Birçoktercümebürosu, sözleşmeliolarakyeminlitercümanlaçalışmaktadır. Noteronaylıçeviriihtiyaçlarındabutercümebürolarındanhizmetalınabilmektedir. Ülkemizdeyeminlitercümanunvanıalabilmekiçinnoterlerebaşvuruyapılmalıvenoterhuzurundatercümanınyeminetmesigerekmektedir. Birtercümeninyeminlitercümekabuledilebilmesiiçintercümeedilenbelgeninçıktısınınalınması, yeminlitercümanaimzalatılmasıvekaşebasılmasıgerekir. Yeminlitercüman, kendisinegelenmetnindoğrutercümeedildiğindeneminolduktansonrabelgeyeimzasınıatıpkaşesinibasarveböyleceçevirinindoğruolduğunubeyanetmişolur.

Çeviritaleplerinizvehizmetlerimizhakkındadetaylıbilgiiçin www.okeanostercume.com.tr web sitemiziziyaretedebilirveya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımızaracılığıylabizlereulaşabilirsiniz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.