BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Suğla Gölü’nün sürpriz misafirleri: Flamingolar geldi ÖZELHABER VİDEO

Şimdiye Kadar Suğla gölü havzasında pek görülmeyen flamingoların kafilesi bu yıl  Suğla  gölüne  geldi. Yıl boyunca farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan Suğla gölü flamingolarla renklendi. 

10 Ocak 2023
Suğla Gölü’nün sürpriz misafirleri: Flamingolar geldi ÖZELHABER VİDEO

Şimdiye Kadar Suğla gölü havzasında pek görülmeyen flamingoların kafilesi bu yıl  Suğla  gölüne  geldi.
Yıl boyunca farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan Suğla gölü flamingolarla renklendi.


Suğla gölünde flamingoların yanı sıra ördek türleri, balıkçıl, kaz, su tavuğu gibi pek çok kuşun beslenme ve barınma yeri olarak seçtiğini ifade eden Doğa Fotoğrafçısı Hasan Zorlu şöyle konuştu:
Her yıl Suğla Gölü havzalarında konaklayan ördek türleri, balıkçıl, kaz, su tavuğu gibi pek çok kuşun beslenme ve barınma yeri olarak seçtiğini    bölgede  ilk defa flamingoların  gelmesi sürpriz  oldu..


Yaz mevsimini Tuz    gölünde  geçiren  kıyılarında geçirdikten sonra   Türkiyenin çeşitli    bölgelerindeki  sulak alanları mesken tutan binlerce flamingo, Kuşlar için Seydişehir   bölgesinin en  önemli yaşam alanı olan  Suğla   gölünü seçmeleri   ve sayısız kuş türüne ev sahipliği  yapması  harika görüntüler  oluşturdu. Umarız Flomingolar  Suğla   gölünde  kalıcı  olarak  gelirler    onlarca  kuş çeşidinin barındığı suğla  gölü   Kuşlar açısından  ayrı  bir zenginlik olur dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.