BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR MİLLET İTTİFAKINDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Hukukun Üstünlüğüne inanan Saygıdeğer Seydişehir Halkı, Emektar Basın mensupları katılımınızdan onur duyduk, hoş geldiniz. 

15 Aralık 2022
SEYDİŞEHİR MİLLET İTTİFAKINDAN  ORTAK BASIN AÇIKLAMASI


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na 14.12.2022 günü verilen hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz cezayı protesto etmek amacıyla Millet İttifakı’nın Seydişehir Temsilcileri CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olarak burada bulunmaktayız.  
Haktan, hukuktan, adaletten ve gerçeklerden uzak, siyasi baskı ile verilen bu ceza Kıymetli Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na değil, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarca yurttaşımıza verilmiştir. Bizler elbette ki TC. Devleti Mahkemeleri’ne ve kararlarına saygı duyan, hukuka ve usule uygun Yargı kararlarını tanımakla yükümlü olduğu bilincinde olan, hukukun üstünlüğüne inanan yurttaşlarız. Çağ açıp, çağ kapatan Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in ‘Kadıyı Satın aldığınız gün adalet ölür, adaleti öldürdüğünüz gün Devlet de ölür’ sözünde de açıkça ortaya konulduğu gibi ADALET HER ŞEYİN TEMELİDİR. Ancak aynı bilinçle, hukukun üstünlüğü değil de üstünlerin hukuku uygulanarak verilen yargı kararlarını da eleştirip karşı çıkmayı görev bildiğimizden, Başkanımıza ve adalete susamış herkese sahip çıktık, çıkacağız! ADALETE DAYANMAYAN KUVVET ZALİMDİR! Unutmayın ki, AYARINI BOZDUĞUNUZ KANTAR, GÜN GELECEK SİZİ DE TARTACAK!  


Bu karar hukuki bir karar olmayıp, siyasi bir karardır. Neredeyse çeyrek asırdır ülkemizi yöneten Erdoğan, Devletin her alanı üzerindeki nüfuzunu kendi iktidarını güçlendirip, rakiplerini baltalamak için kullanarak otoriter rejimini güçlendirmektedir. Bugün ki gücü elde etmekte kullanılan geçmişteki mağduriyet iddialarının aynıları siyasi baskılama aracı olarak kullanılarak, bugünün muhalefeti bizlere reva görülmektedir. Bu yaklaşım da milletimizdeki adalete olan güvene zarar vererek toplumu doğrudan kutuplaşmaya itmektedir. BİZLER MİLLET İTTİFAKI OLARAK TOPLUMSAL BARIŞIN SAVUNUCUSU VE SAĞLAYICISIYIZ. Bizler söz veriyoruz ki, iktidarımızda ülkede eşitliği, barışı, kardeşliği ve adaleti tesis edeceğiz.
Yine siyasi baskılarla iptal ettirilen İstanbul Yerel Seçimlerinde ilk seçimdeki 13 binlik farkı neredeyse bir milyona çıkaran milletimiz, bugün de bu hukuk garabeti kararın dersini ilk seçimde aynı şekilde verecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘MİLLİ İRADE ÖYLE BİR NURDUR Kİ, ONUN KARŞISINDA ZİNCİRLER ERİR, TAÇ VE TAHTLAR YANAR, YOK OLUR!’ sözünde de belirtildiği gibi MİLLİ İRADE YASAK TANIMAZ!..
GÜNÜMÜZ SİYASİ İKTİDARINA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR:  
Gelin sırf iktidarda kalma hırsıyla artık bu toplumu kutuplaştırmaktan vazgeçin. Kazanan TÜRK MİLLETİ OLSUN!
Kazanan ADALET OLSUN!
Yaşasın Yargı Bağımsızlığı!
Eğer HAK, haksızlıktan yüce!
Sevgi nefretten üstün,
AYDINLIK, karanlıktan güçlüyse;
Çaresi yok usta BİZ KAZANACAĞIZ!..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.